ABB

Soylu Döneminde Rütbeleri Sökülen Uzun ve Hanefi Avcı’ya Hak İadesi

GÜNDEM 14.09.2023 - 11:41, Güncelleme: 14.09.2023 - 11:41
 

Soylu Döneminde Rütbeleri Sökülen Uzun ve Hanefi Avcı’ya Hak İadesi

Süleyman Soylu döneminde alınan Disiplin Kurulu kararıyla rütbeleri sökülen eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı haklarını geri aldı.
Tarafsız Haber - Rütbeleri sökülen, silahlarına el konulan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara girişleri yasaklanan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı , haklarını geri aldı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Disiplin Kurulu'na verilen Uzun ve Avcı, kendileriyle ilgili kararı yargıya taşımıştı. Emekli olduktan sonra elde ettikleri hakları elinden alınan Uzun ve Avcı'nın başvurusu, idari yargı tarafından kabul edildi. Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, karar, İçişleri Bakanlığı 'na tebliğ edildi. Tebliğin ardından bakanlık yargı kararını işleme koydu ve Uzun ile Avcı 'nın rütbeleri ve beylik silahları iade edildi, Emniyet Genel Müdürlüğü 'ne ait binalara giriş hakları geri verildi. 'Mahkeme kararı en geç 30 gün içinde idare tarafından uygulanır' kanun maddesinin, Süleyman Soylu döneminde uygulanmaması tartışma yaratıyordu. Bazı yargı kararları 13-14 aya kadar işleme konulmuyordu. 6 Haziran'da oluşturulan kabinede İçişleri Bakanı olarak atanan ve görevi devraldığı törende 'hukukun üstünlüğü' vurgusu yapan Ali Yerlikaya, yargı kararlarını işleme koydu. Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasıyla birlikte iade kararı alan ancak henüz uygulanmayan yüzlerce kişinin göreve iadeleri yapıldı.
Süleyman Soylu döneminde alınan Disiplin Kurulu kararıyla rütbeleri sökülen eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı haklarını geri aldı.

Tarafsız Haber - Rütbeleri sökülen, silahlarına el konulan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait binalara girişleri yasaklanan eski emniyet müdürleri Sabri Uzun ve Hanefi Avcı , haklarını geri aldı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde Disiplin Kurulu'na verilen Uzun ve Avcı, kendileriyle ilgili kararı yargıya taşımıştı. Emekli olduktan sonra elde ettikleri hakları elinden alınan Uzun ve Avcı'nın başvurusu, idari yargı tarafından kabul edildi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, karar, İçişleri Bakanlığı 'na tebliğ edildi.

Tebliğin ardından bakanlık yargı kararını işleme koydu ve Uzun ile Avcı 'nın rütbeleri ve beylik silahları iade edildi, Emniyet Genel Müdürlüğü 'ne ait binalara giriş hakları geri verildi.

'Mahkeme kararı en geç 30 gün içinde idare tarafından uygulanır' kanun maddesinin, Süleyman Soylu döneminde uygulanmaması tartışma yaratıyordu.

Bazı yargı kararları 13-14 aya kadar işleme konulmuyordu. 6 Haziran'da oluşturulan kabinede İçişleri Bakanı olarak atanan ve görevi devraldığı törende 'hukukun üstünlüğü' vurgusu yapan Ali Yerlikaya, yargı kararlarını işleme koydu. Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasıyla birlikte iade kararı alan ancak henüz uygulanmayan yüzlerce kişinin göreve iadeleri yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.