ABB

Suç Örgütü Lideri Olmakla Suçlanan Ayhan Bora Kaplan'ın İfadesi Ortaya Çıktı

GÜNDEM 12.09.2023 - 15:14, Güncelleme: 12.09.2023 - 15:14
 

Suç Örgütü Lideri Olmakla Suçlanan Ayhan Bora Kaplan'ın İfadesi Ortaya Çıktı

Ankara merkezli operasyonda gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan ve bağlantılı 13 kişi tutuklandı. Kaplan, ilk ifadesinde suçlamaları reddetti, "FETÖ'cü kumpas olabilir" iddiasında bulundu.
Ankara Haber - Suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bağlantısı olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan 'a yönelik operasyonda toplam 14 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında yer alan Kaplan'a eski İçişleri Bakanı Soylu ile olan bağlantısı olduğu iddiasına ilişkin herhangi bir soru sorulmadığı öğrenildi. Aylık 1 milyonun üzerinde geliri olduğunu savunan Kaplan, bir suçlama için "FETÖ'cü kumpas olabilir" dedi. Ankara'da suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve uzun yıllar polis takibinde olan Ayhan Bora Kaplan, 7 Eylül akşamı Almanya'ya gitmek üzere geldiği Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Kaplan grubuna yönelik operasyon daha sonra genişletilmiş ve gözaltı sayısı 29'ı çıkmıştı. Kaplan emniyette 9 saat sorgulandı Şüphelilerin sorgusu 11 Eylül'de tamamlandı. Bu kapsamda Kaplan da Emniyet'te 9 saat sorgulandı. Daha sonra 29 şüpheli, savcılık talimatıyla Ankara Adliyesi'ne getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, 29 şüpheliyi doğrudan sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Adliyede bu nedenle yoğun güvenlik önlemi alındı. Şüpheliler, polis çemberi içerisinde bekletildi. Kaplan'ın da ters kelepçeli şekilde koridorda bekletildiği ve bu şekilde tuvalete götürülüp getirildiği görüldü. Kaplan'ı iki polis kollarından tutarken, üçüncü bir polis ise uzun namlulu silahla yanlarında güvenlik önlemi aldı. Kaplan'a yönelik operasyonda 14 kişi tutuklandı Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği 'ne çıkarılan Kaplan'ın arasında bulunduğu 14 şüpheli 11 Eylül'ü 12 Eylül'e bağlayan gecede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı alındı. Tutuklananlar arasında Uzman Çavuş M.S. de yer aldı. Kaplan'a yönelik suçlamalar Kararda; Kaplan'ın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma," "kasten yaralama," "nitelikli yağma," "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma," "Beden bakımından kendi savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet" suçlarından tutuklandığı yazıldı. DW Türkçe'nin ulaştığı ifadeye göre, Kaplan aylık gelirini "1 milyon TL civarı" olarak kayda geçirdi. İfadede ne dedi? Ayhan Bora Kaplan hâkimlik ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini bildirdi. Örgüt kurmadığını ve yönetmediğini öne süren Kaplan, gözaltına alınanların çoğunu tanımadığını öne sürdü. İfadesinde iş insanı B.K.'nın mağdur olduğu yönelik eyleme açıklık getiren Kaplan, "Bu şahsı, bizim restoranımıza gelip gittiği için tanıyorum. Bu olay tarihi 15 Temmuz'dan hemen hemen bir hafta sonrasıdır. FETÖ'cü kumpas olabilme ihtimali vardır diye düşündüm ben. 15 Temmuz'dan sonra bütün FETÖ 'cü kanallar, benimle ilgili saçma sapan haberler yaptılar. Bir nevi, herkesi bana düşman ettiler. Suçsuzum" dedi.  
Ankara merkezli operasyonda gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan ve bağlantılı 13 kişi tutuklandı. Kaplan, ilk ifadesinde suçlamaları reddetti, "FETÖ'cü kumpas olabilir" iddiasında bulundu.

Ankara Haber - Suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bağlantısı olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan 'a yönelik operasyonda toplam 14 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında yer alan Kaplan'a eski İçişleri Bakanı Soylu ile olan bağlantısı olduğu iddiasına ilişkin herhangi bir soru sorulmadığı öğrenildi. Aylık 1 milyonun üzerinde geliri olduğunu savunan Kaplan, bir suçlama için "FETÖ'cü kumpas olabilir" dedi.

Ankara'da suç örgütü lideri olmakla suçlanan ve uzun yıllar polis takibinde olan Ayhan Bora Kaplan, 7 Eylül akşamı Almanya'ya gitmek üzere geldiği Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Kaplan grubuna yönelik operasyon daha sonra genişletilmiş ve gözaltı sayısı 29'ı çıkmıştı.

Kaplan emniyette 9 saat sorgulandı
Şüphelilerin sorgusu 11 Eylül'de tamamlandı. Bu kapsamda Kaplan da Emniyet'te 9 saat sorgulandı. Daha sonra 29 şüpheli, savcılık talimatıyla Ankara Adliyesi'ne getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, 29 şüpheliyi doğrudan sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Adliyede bu nedenle yoğun güvenlik önlemi alındı. Şüpheliler, polis çemberi içerisinde bekletildi. Kaplan'ın da ters kelepçeli şekilde koridorda bekletildiği ve bu şekilde tuvalete götürülüp getirildiği görüldü. Kaplan'ı iki polis kollarından tutarken, üçüncü bir polis ise uzun namlulu silahla yanlarında güvenlik önlemi aldı.

Kaplan'a yönelik operasyonda 14 kişi tutuklandı

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği 'ne çıkarılan Kaplan'ın arasında bulunduğu 14 şüpheli 11 Eylül'ü 12 Eylül'e bağlayan gecede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı alındı. Tutuklananlar arasında Uzman Çavuş M.S. de yer aldı.

Kaplan'a yönelik suçlamalar
Kararda; Kaplan'ın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma," "kasten yaralama," "nitelikli yağma," "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma," "Beden bakımından kendi savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet" suçlarından tutuklandığı yazıldı.

DW Türkçe'nin ulaştığı ifadeye göre, Kaplan aylık gelirini "1 milyon TL civarı" olarak kayda geçirdi.

İfadede ne dedi?
Ayhan Bora Kaplan hâkimlik ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini bildirdi. Örgüt kurmadığını ve yönetmediğini öne süren Kaplan, gözaltına alınanların çoğunu tanımadığını öne sürdü.

İfadesinde iş insanı B.K.'nın mağdur olduğu yönelik eyleme açıklık getiren Kaplan, "Bu şahsı, bizim restoranımıza gelip gittiği için tanıyorum. Bu olay tarihi 15 Temmuz'dan hemen hemen bir hafta sonrasıdır. FETÖ'cü kumpas olabilme ihtimali vardır diye düşündüm ben. 15 Temmuz'dan sonra bütün FETÖ 'cü kanallar, benimle ilgili saçma sapan haberler yaptılar. Bir nevi, herkesi bana düşman ettiler. Suçsuzum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.