ABB
Erdi AKBULUT
Köşe Yazarı
Erdi AKBULUT
 

Bir Yerden Tanıdık

Seçim öncesinde Tayyip Erdoğan’ın ekonominin başında düşündüğü Mehmet Şimşek teklifi nazik bir şekilde reddedip kendisi için hazırlanmış kürsüyü boş bırakınca “vatansever” troller harekete geçip sn. Şimşek hakkında ithamlarda bulunmuş ve kendisini neredeyse hain ilan etmişlerdi. Bu süreçte muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise seçimi kazanmaları halinde gerçekleştirecekleri politikaları ve yurtdışında nam yapmış vatandaşlarımızdan ülkeye çeşitli görevlerle davet edeceği isimleri sıralıyordu. Bu kez trollerin hedefi Kılıçdaroğlu oldu. Ülkemizde bu kadar cevher varken nasıl olur da vatanı terk edip giden ABD hatta CİA uşaklarına ülkede görev verirdi. Kilit pozisyonları ABD’nin eline mi teslim edeceksin diye hain ilan edildi. Peki, sonra ne oldu? Seçim sonrası tüm kilit para politikaları iki Amerikan uşağına teslim edildi. Vatansever troller durumdan memnun kalarak bu isimlere güzellemeler yaptılar ve haklarında hiçbir şey bilmedikleri bu iki ismin ne kadar başarılı olduklarından bahsettiler. Tercih edildiklerinden beri gerek Mehmet Şimşek hakkında gerekse Gaye Erkan hakkında düşüncelerim aynı. Türkiye hariç dünyanın her yerinde başarılı olabilecek iki insan… Çünkü asla verdikleri kararların kendilerine ait olamayacağı ve bir süre sonra karalama kampanyası sebebiyle görevlerinden alınıp yurtdışına geri dönecekleri aşikâr. Ne kadar dayanırlar bu sürece derseniz maksimum 2024 yılının sonu derim. Kaldı ki seçimin üzerinden 2 ay geçmiş ve zaten olacak olanları tahmin edebiliyorken (en azından aklı başında olanlar) tüm bu zamların sorumluluğu Mehmet Şimşek üzerinde toplandı bile. Reisin kuyusunu kazmakla, arkasından iş çevirmekle ve onu bitirmek için bilerek zam yapmakla suçlanıyor gördüğüm kadarıyla… Durum o kadar kara mizah içeriyor ki Türkiye Cumhuriyeti’nin en başarısız ekonomi sorumlusu Berat Albayrak güzellemeleri yapılıyor. O varken bunlar olmuyordu deniliyor. İşte bu ülkenin en büyük sorunu da bu. Dünya’nın en beceriksiz adamı olun saati 200 TL'den 5 bin kişiye 40-50 bin tweet attırın ve kendinizi kahraman ilan ettirin. İşte bir yerlere gelmek bu kadar basit. Reis bu konularda ne düşünüyor bilinmez ama kendisine de yavaş yavaş dönmekte olan eleştiri oklarını püskürtmek için göreve getirdiği kişileri küçümseyici bir dille eleştirip istifaya zorlar daha sonrasında yanlış kişilerle durumu daha da kötü hale sokar ve bir dış politika şovuyla her şeyi unutturur. Sonrası mı? Sonrası malum işte; Vatanımızı bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, ezanımızı susturamayacaklar…  
Ekleme Tarihi: 16 Temmuz 2023 - Pazar

Bir Yerden Tanıdık

Seçim öncesinde Tayyip Erdoğan’ın ekonominin başında düşündüğü Mehmet Şimşek teklifi nazik bir şekilde reddedip kendisi için hazırlanmış kürsüyü boş bırakınca “vatansever” troller harekete geçip sn. Şimşek hakkında ithamlarda bulunmuş ve kendisini neredeyse hain ilan etmişlerdi.
Bu süreçte muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise seçimi kazanmaları halinde gerçekleştirecekleri politikaları ve yurtdışında nam yapmış vatandaşlarımızdan ülkeye çeşitli görevlerle davet edeceği isimleri sıralıyordu.

Bu kez trollerin hedefi Kılıçdaroğlu oldu. Ülkemizde bu kadar cevher varken nasıl olur da vatanı terk edip giden ABD hatta CİA uşaklarına ülkede görev verirdi. Kilit pozisyonları ABD’nin eline mi teslim edeceksin diye hain ilan edildi.

Peki, sonra ne oldu? Seçim sonrası tüm kilit para politikaları iki Amerikan uşağına teslim edildi. Vatansever troller durumdan memnun kalarak bu isimlere güzellemeler yaptılar ve haklarında hiçbir şey bilmedikleri bu iki ismin ne kadar başarılı olduklarından bahsettiler.

Tercih edildiklerinden beri gerek Mehmet Şimşek hakkında gerekse Gaye Erkan hakkında düşüncelerim aynı. Türkiye hariç dünyanın her yerinde başarılı olabilecek iki insan… Çünkü asla verdikleri kararların kendilerine ait olamayacağı ve bir süre sonra karalama kampanyası sebebiyle görevlerinden alınıp yurtdışına geri dönecekleri aşikâr. Ne kadar dayanırlar bu sürece derseniz maksimum 2024 yılının sonu derim.

Kaldı ki seçimin üzerinden 2 ay geçmiş ve zaten olacak olanları tahmin edebiliyorken (en azından aklı başında olanlar) tüm bu zamların sorumluluğu Mehmet Şimşek üzerinde toplandı bile.
Reisin kuyusunu kazmakla, arkasından iş çevirmekle ve onu bitirmek için bilerek zam yapmakla suçlanıyor gördüğüm kadarıyla… Durum o kadar kara mizah içeriyor ki Türkiye Cumhuriyeti’nin en başarısız ekonomi sorumlusu Berat Albayrak güzellemeleri yapılıyor. O varken bunlar olmuyordu deniliyor.

İşte bu ülkenin en büyük sorunu da bu. Dünya’nın en beceriksiz adamı olun saati 200 TL'den 5 bin kişiye 40-50 bin tweet attırın ve kendinizi kahraman ilan ettirin. İşte bir yerlere gelmek bu kadar basit.

Reis bu konularda ne düşünüyor bilinmez ama kendisine de yavaş yavaş dönmekte olan eleştiri oklarını püskürtmek için göreve getirdiği kişileri küçümseyici bir dille eleştirip istifaya zorlar daha sonrasında yanlış kişilerle durumu daha da kötü hale sokar ve bir dış politika şovuyla her şeyi unutturur.
Sonrası mı?
Sonrası malum işte;
Vatanımızı bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, ezanımızı susturamayacaklar…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.