ABB
Erdi AKBULUT
Köşe Yazarı
Erdi AKBULUT
 

Bu Soruları Kime Sormalı?

26 Temmuz 2023; Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ve Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye’de Cumhurbaşkanlığında ağırlandı.   17 Ekim 2023; Filistin Devlet Başkanı Abbas; "Hamas'ın Filistin halkını temsil yetkisi yoktur. İşgali sonlandıracak olan, siyasi çözümün zorunluluğudur. Filistin halkının tek meşru temsilcisi, kararları, programları ve politikaları ile Filistin Kurtuluş Örgütü'dür. Başka bir örgütün politikaları değildir…"diyor. Hamas’ın Filistin halkını temsil yetkisi yoksa Abbas ile Heniyye’nin Türkiye’de ne işi vardı? Bir devletin ilk görevi halkının güvenliğini sağlaması ise tüm bu olanlardan sonra Filistin liderinin İsrail ordusu ile Hamas’akarşı savaşması gerekmez mi? Filistin ümmet meselesini dünyaya haykırırken neden KKTC ‘yi tanımadı?  Uluslararası siyaset kısa zamandaki bu değişimlere tahammül eder mi? Filistin lideri Abbas gibi her ay siyaset değiştiren başka bir lider tanıyor musunuz? Tanıyorsanız benzeri felaketler o ülkenin de başına gelmez mi? …
Ekleme Tarihi: 22 Ekim 2023 - Pazar

Bu Soruları Kime Sormalı?

26 Temmuz 2023;

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ve Filistin Devlet Başkanı Abbas Türkiye’de Cumhurbaşkanlığında ağırlandı.

 

17 Ekim 2023;

Filistin Devlet Başkanı Abbas; "Hamas'ın Filistin halkını temsil yetkisi yoktur. İşgali sonlandıracak olan, siyasi çözümün zorunluluğudur. Filistin halkının tek meşru temsilcisi, kararları, programları ve politikaları ile Filistin Kurtuluş Örgütü'dür. Başka bir örgütün politikaları değildir…"diyor.

Hamas’ın Filistin halkını temsil yetkisi yoksa Abbas ile Heniyye’nin Türkiye’de ne işi vardı?

Bir devletin ilk görevi halkının güvenliğini sağlaması ise tüm bu olanlardan sonra Filistin liderinin İsrail ordusu ile Hamas’akarşı savaşması gerekmez mi?

Filistin ümmet meselesini dünyaya haykırırken neden KKTC ‘yi tanımadı

Uluslararası siyaset kısa zamandaki bu değişimlere tahammül eder mi?

Filistin lideri Abbas gibi her ay siyaset değiştiren başka bir lider tanıyor musunuz?

Tanıyorsanız benzeri felaketler o ülkenin de başına gelmez mi?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.