ABB

Yunanistan’da Türk Mafyasının Hesaplaşması: 6 Üye Öldürüldü

14.09.2023 - 11:17, Güncelleme: 14.09.2023 - 11:17
 

Yunanistan’da Türk Mafyasının Hesaplaşması: 6 Üye Öldürüldü

Yunanistan’ın Lutsa’da altı Türkiye vatandaşı bulundukları otomobilin içinde silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Ölen altı kişinin “Barış Boyun suç örgütü” içindeki bir alt grup olarak bilinen “Daltonlar çetesi”nden olduğu iddia ediliyor.
Tarafsız Haber - Daltonlar çetesi , 13 Ocak’ta Haliç Köprüsü üzerinde bir kişinin öldüğü mafya çatışmasında saldırıyı yapan taraf olarak gündeme gelmişti. Barış Boyun ve suç örgütü ise geçen sene Sırp mafya lideri Vukotic ’in Mecidiyeköy’de öldürülmesi başta olmak üzere birçok suçla anılıyor. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın turistik bölgelerinden Lutsa’da bir otomobilde bulunan Türkiye vatandaşı altı kişi, henüz kimliği tespit edilememiş saldırganlar tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Yunanistan medyasının Emniyet kaynaklarından aldığı bilgilere göre, öldürülen kişiler Yunanistan’ı terk etme hazırlığı içindeydi. Sahte Almanya plakalı Türkiye pasaportlarının yanı sıra bazı Fransa pasaportları da bulundu. Bulunan pasaportların da sahte olduğu tahmin ediliyor. Araçta veya öldürülen kişilerin üzerinde hiç silah bulunmamasıyla ilgili Yunanistan polisi, silahların saldırganlar tarafından alınmış olabileceği ya da ülkeden ayrılmaya hazırlanan şahısların kontrol noktalarından geçiş öncesinde silahsız olabilecekleri senaryolarını değerlendiriyor. Yunanistan emniyetine göre; en az dört kişi olan saldırganlar, olay yerinden bir otomobil ve bir motosiklet kullanarak uzaklaştı. Olayla ilgili bir Türkiye vatandaşının gözaltına alındığı ve saldırıyla bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı açıklandı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 31 yaşındaki şahsın üzerinde 4 adet 9 mm’lik fişek ve iki adet sahte AB üyesi ülke kimlik kartı bulunduğu iddia ediliyor. Barış Boyun suç örgütü mensupları olduğu iddia edildi Öldürülen kişilerin “ Barış Boyun çetesi ” içinde bir alt grup olarak bilinen “Daltonlar çetesi”nden Ersu Büyüktunç ve arkadaşları olduğu iddia ediliyor. Daltonlar çetesi, basında geniş yer alan Haliç Köprüsü çatışmasıyla gündeme gelmişti. 13 Ocak 2023 sabahı Haliç Köprüsü üzerinde çıkan çatışmada ateş açan tarafın Daltonlar çetesi oldukları ortaya çıkmıştı. Olaydaki karşı taraf olan “Anucur çetesi”nden bir kişi öldürülmüştü. Anucur çetesi ise geçen ay polis memuru Hakan Telli’nin, Anucur çetesi mensupları tarafından vurularak hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelmişti. Daltonlar çetesinin de dahil olduğu Barış Boyun suç örgütünün adı, Karadağlı uyuşturucu mafyası Skaljari Çetesi’nin lideri Jovica Vukotic’in 8 Eylül 2022’de İstanbul Mecidiyeköy’de aracının içinde öldürülmesi de dahil birçok suçla anılıyor. İtalya’da yakalanan Barış Boyun, İtalya makamları tarafından Nisan ayında ev hapsi tedbiriyle tahliye edilmişti. Vukotic’in öldürülmesi, Karadağlı iki mafya grubu arasında başlayan çatışmanın İstanbul’da devam ettiğini gösteren kritik gelişmelerden biriydi.
Yunanistan’ın Lutsa’da altı Türkiye vatandaşı bulundukları otomobilin içinde silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Ölen altı kişinin “Barış Boyun suç örgütü” içindeki bir alt grup olarak bilinen “Daltonlar çetesi”nden olduğu iddia ediliyor.

Tarafsız Haber - Daltonlar çetesi , 13 Ocak’ta Haliç Köprüsü üzerinde bir kişinin öldüğü mafya çatışmasında saldırıyı yapan taraf olarak gündeme gelmişti. Barış Boyun ve suç örgütü ise geçen sene Sırp mafya lideri Vukotic ’in Mecidiyeköy’de öldürülmesi başta olmak üzere birçok suçla anılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın turistik bölgelerinden Lutsa’da bir otomobilde bulunan Türkiye vatandaşı altı kişi, henüz kimliği tespit edilememiş saldırganlar tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Yunanistan medyasının Emniyet kaynaklarından aldığı bilgilere göre, öldürülen kişiler Yunanistan’ı terk etme hazırlığı içindeydi. Sahte Almanya plakalı Türkiye pasaportlarının yanı sıra bazı Fransa pasaportları da bulundu. Bulunan pasaportların da sahte olduğu tahmin ediliyor.

Araçta veya öldürülen kişilerin üzerinde hiç silah bulunmamasıyla ilgili Yunanistan polisi, silahların saldırganlar tarafından alınmış olabileceği ya da ülkeden ayrılmaya hazırlanan şahısların kontrol noktalarından geçiş öncesinde silahsız olabilecekleri senaryolarını değerlendiriyor.

Yunanistan emniyetine göre; en az dört kişi olan saldırganlar, olay yerinden bir otomobil ve bir motosiklet kullanarak uzaklaştı.

Olayla ilgili bir Türkiye vatandaşının gözaltına alındığı ve saldırıyla bağlantısının olup olmadığının araştırıldığı açıklandı. Konuyla ilgili gözaltına alınan 31 yaşındaki şahsın üzerinde 4 adet 9 mm’lik fişek ve iki adet sahte AB üyesi ülke kimlik kartı bulunduğu iddia ediliyor.

Barış Boyun suç örgütü mensupları olduğu iddia edildi
Öldürülen kişilerin “ Barış Boyun çetesi ” içinde bir alt grup olarak bilinen “Daltonlar çetesi”nden Ersu Büyüktunç ve arkadaşları olduğu iddia ediliyor.

Daltonlar çetesi, basında geniş yer alan Haliç Köprüsü çatışmasıyla gündeme gelmişti. 13 Ocak 2023 sabahı Haliç Köprüsü üzerinde çıkan çatışmada ateş açan tarafın Daltonlar çetesi oldukları ortaya çıkmıştı. Olaydaki karşı taraf olan “Anucur çetesi”nden bir kişi öldürülmüştü.

Anucur çetesi ise geçen ay polis memuru Hakan Telli’nin, Anucur çetesi mensupları tarafından vurularak hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelmişti.

Daltonlar çetesinin de dahil olduğu Barış Boyun suç örgütünün adı, Karadağlı uyuşturucu mafyası Skaljari Çetesi’nin lideri Jovica Vukotic’in 8 Eylül 2022’de İstanbul Mecidiyeköy’de aracının içinde öldürülmesi de dahil birçok suçla anılıyor. İtalya’da yakalanan Barış Boyun, İtalya makamları tarafından Nisan ayında ev hapsi tedbiriyle tahliye edilmişti.

Vukotic’in öldürülmesi, Karadağlı iki mafya grubu arasında başlayan çatışmanın İstanbul’da devam ettiğini gösteren kritik gelişmelerden biriydi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.