ABB

Zeki Demirkubuz’dan yeni film: “HAYAT”

GÜNDEM 15.07.2023 - 15:09, Güncelleme: 15.07.2023 - 16:20
 

Zeki Demirkubuz’dan yeni film: “HAYAT”

Yönetmen Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra sinemaya dönüş yaptı. Seyirciyle buluşmaya hazırlanan ‘Hayat’ filminin vizyon tarihi belli oldu.
 C Blok, Masumiyet , Yazgı ve Kader gibi başarılı filmlere imza atan Zeki Demirkubuz uzun bir aradan sonra sessizliğini bozdu. Ödüllü yönetmen Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra ‘Hayat’ filmi ile seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.  Mayıs ayında, İstanbul Müze Gazhane ‘de ziyarete açılan ilk kişisel sergisini anlatmak ve düşüncelerini paylaşmak üzere sanatseverlerle bir araya gelen Demirkubuz, çekimleri Ekim 2021’de başlayan filminin, adının nereden geldiğini şöyle özetliyor: “Hayat, en iddialı, sert, kavgacı veya mücadeleci insanı bile hizaya getiren bir duygudur. Bunu kazıdığınız zaman altında ölüm duygusu çıkar. Ne yaparsak yapalım, görmezden gelirsek gelelim, en büyük soru her zaman oraya geliyor. Bizim toplumumuzda bu farkındalığı anlatan ifade ‘hayat işte’ şeklindedir.” “Aslında filmin ilk ismi ‘Hicran’dı” “Aslında filmin ilk ismi ‘Hicran’dı; 16-18 yaşlarında özlemleri, hayalleri olan bir kızın kendisine dayatılanı sezgileriyle kabul etmediği ve o özlemlerin peşinde giderek hayatın duvarlarına çarpıp sonunda nasıl hizaya getirildiğinin, nasıl sıradanlaştırıldığının hikâyesiydi. Fakat ben en bariz, basit konuları bile anlatmaya çalışırken; bir de bakmışım beni o cümleye başlatan her şeyi unutmuşum, bazı ayrıntıları çok sevmişim ve onların içinde kaybolup gitmişim.” Nuri Bilge Ceylan’ın, Cannes Film Festivali’nde büyük alkış alan ‘Ahlat Ağacı’ filmindeki Sinan rolü ile yıldızı parlayan Doğu Demirkol, bu kez ‘Hayat’ filminde rol alacak. Demirkol’un nasıl bir karakter canlandıracağı ise şimdiden seyircide heyecan ve merak uyandırıyor. Başrollerinde Miray Daner, Burak Dakak, Melis Birkan gibi isimlerin yer aldığı ‘Hayat’ filmi, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. Filmin Konusu Tarafsız Haber - Mehmet’in kızı Hicran, bir süre önce evden kaçmıştır. Mehmet bu durumu kızının nişanlısı Rıza ve ailesine açıklamaya gitmektedir. Rıza, nişanlısının zaten kendisini istemediğini düşündüğünden, önceleri etkilenmez; ama bir süre sonra kendini aşağılanmış̧ hissetmeye başlar. Sonunda dayanamayıp kızın peşinden İstanbul’a gider.
Yönetmen Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra sinemaya dönüş yaptı. Seyirciyle buluşmaya hazırlanan ‘Hayat’ filminin vizyon tarihi belli oldu.

 C Blok, Masumiyet , Yazgı ve Kader gibi başarılı filmlere imza atan Zeki Demirkubuz uzun bir aradan sonra sessizliğini bozdu. Ödüllü yönetmen Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra ‘Hayat’ filmi ile seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. 

Mayıs ayında, İstanbul Müze Gazhane ‘de ziyarete açılan ilk kişisel sergisini anlatmak ve düşüncelerini paylaşmak üzere sanatseverlerle bir araya gelen Demirkubuz, çekimleri Ekim 2021’de başlayan filminin, adının nereden geldiğini şöyle özetliyor:

“Hayat, en iddialı, sert, kavgacı veya mücadeleci insanı bile hizaya getiren bir duygudur. Bunu kazıdığınız zaman altında ölüm duygusu çıkar. Ne yaparsak yapalım, görmezden gelirsek gelelim, en büyük soru her zaman oraya geliyor. Bizim toplumumuzda bu farkındalığı anlatan ifade ‘ hayat işte’ şeklindedir.”

“Aslında filmin ilk ismi ‘Hicran’dı”

“Aslında filmin ilk ismi ‘Hicran’dı; 16-18 yaşlarında özlemleri, hayalleri olan bir kızın kendisine dayatılanı sezgileriyle kabul etmediği ve o özlemlerin peşinde giderek hayatın duvarlarına çarpıp sonunda nasıl hizaya getirildiğinin, nasıl sıradanlaştırıldığının hikâyesiydi. Fakat ben en bariz, basit konuları bile anlatmaya çalışırken; bir de bakmışım beni o cümleye başlatan her şeyi unutmuşum, bazı ayrıntıları çok sevmişim ve onların içinde kaybolup gitmişim.”

Nuri Bilge Ceylan’ın, Cannes Film Festivali’nde büyük alkış alan ‘Ahlat Ağacı’ filmindeki Sinan rolü ile yıldızı parlayan Doğu Demirkol, bu kez ‘Hayat’ filminde rol alacak. Demirkol’un nasıl bir karakter canlandıracağı ise şimdiden seyircide heyecan ve merak uyandırıyor.

Başrollerinde Miray Daner, Burak Dakak, Melis Birkan gibi isimlerin yer aldığı ‘Hayat’ filmi, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek.

Filmin Konusu

Tarafsız Haber - Mehmet’in kızı Hicran, bir süre önce evden kaçmıştır. Mehmet bu durumu kızının nişanlısı Rıza ve ailesine açıklamaya gitmektedir. Rıza, nişanlısının zaten kendisini istemediğini düşündüğünden, önceleri etkilenmez; ama bir süre sonra kendini aşağılanmış̧ hissetmeye başlar. Sonunda dayanamayıp kızın peşinden İstanbul’a gider.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.