ABB

ABB Öğrencileri ağırlamaya devam ediyor!

ANKARA 07.11.2022 - 11:12, Güncelleme: 07.11.2022 - 11:12
 

ABB Öğrencileri ağırlamaya devam ediyor!

Üniversite tercihlerini Başkentten yana kullanan ancak barınma sorunuyla karşı karşıya kalan öğrencilerin imdadına bu yıl da Ankara Büyükşehir Belediyesi yetişti.
Yurtlara yerleşemediği için açıkta kalan 648 öğrenci ABB ’ye ait geçici barınma evlerine yerleştirildi. Barınma evlerindeki öğrencilere; ücretsiz kahvaltı, akşam yemeği, 24 saat sıcak su ve çay hizmetlerinin yanında ücretsiz Wi-Fi ve haftanın 6 günü çamaşırhane ile sosyal aktivite desteği sağlanıyor.  Üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere geçici konaklama desteği sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da üniversite öğrencilerinin yanında olmaya devam ediyor. Barınma sorunu nedeniyle açıkta kalan 648 öğrenci; Mamak Araplar Sosyal Konutları, Gazi Mahallesi Kurtuluş Geçici Öğrenci Barınma Evi ve Mustafa Kemal Mahallesi Metkay Geçici Öğrenci Barınma Evine yerleştirildi.  ÖĞRENCİLER BARINMA EVLERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR Ankara Büyükşehir Belediyesi , kentin farklı noktalarındaki barınma evlerine yerleştirilen 648 öğrenciye; ücretsiz kahvaltı, akşam yemeği, 24 saat sıcak su ve çay hizmetlerinin yanında ücretsiz Wi-Fi ve haftanın 6 günü çamaşırhane ile sosyal aktivite desteği sağlıyor. Üniversite okumak için Ankara’ya gelen ve KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilere bu yıl da desteklerini sürdürdüklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu , “Şu anda Ankara'da 648 öğrencimizi yurtlarımızda ücretsiz olarak ağırlıyoruz. Gazi Mahallesi’nde olan barınma evini 3 Ekim’de açtık. Öğrencilerimize kahvaltı ve akşam yemeklerini ikram ediyoruz. Üniversiteli gençlerimizin tek ihtiyacının barınma ve beslenme olmadığının farkındayız. Öğrencilerimizin belediyemizin kültür ve sanat etkinliklerine katılmalarını da sağlıyoruz. Mansur Başkan’ımızın dediği gibi; ‘ihtiyaç sahibi ailemizin evlatları kendilerini yalnız hissetmesin, yurtlarımızda misafir değil ev sahibi sizlersiniz” dedi.
Üniversite tercihlerini Başkentten yana kullanan ancak barınma sorunuyla karşı karşıya kalan öğrencilerin imdadına bu yıl da Ankara Büyükşehir Belediyesi yetişti.

Yurtlara yerleşemediği için açıkta kalan 648 öğrenci ABB ’ye ait geçici barınma evlerine yerleştirildi. Barınma evlerindeki öğrencilere; ücretsiz kahvaltı, akşam yemeği, 24 saat sıcak su ve çay hizmetlerinin yanında ücretsiz Wi-Fi ve haftanın 6 günü çamaşırhane ile sosyal aktivite desteği sağlanıyor.

 Üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere geçici konaklama desteği sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da üniversite öğrencilerinin yanında olmaya devam ediyor.

Barınma sorunu nedeniyle açıkta kalan 648 öğrenci; Mamak Araplar Sosyal Konutları, Gazi Mahallesi Kurtuluş Geçici Öğrenci Barınma Evi ve Mustafa Kemal Mahallesi Metkay Geçici Öğrenci Barınma Evine yerleştirildi.

 ÖĞRENCİLER BARINMA EVLERİNDEN ÜCRETSİZ YARARLANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi , kentin farklı noktalarındaki barınma evlerine yerleştirilen 648 öğrenciye; ücretsiz kahvaltı, akşam yemeği, 24 saat sıcak su ve çay hizmetlerinin yanında ücretsiz Wi-Fi ve haftanın 6 günü çamaşırhane ile sosyal aktivite desteği sağlıyor.

Üniversite okumak için Ankara’ya gelen ve KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilere bu yıl da desteklerini sürdürdüklerini belirten Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Tatlısu , “Şu anda Ankara'da 648 öğrencimizi yurtlarımızda ücretsiz olarak ağırlıyoruz. Gazi Mahallesi’nde olan barınma evini 3 Ekim’de açtık. Öğrencilerimize kahvaltı ve akşam yemeklerini ikram ediyoruz. Üniversiteli gençlerimizin tek ihtiyacının barınma ve beslenme olmadığının farkındayız. Öğrencilerimizin belediyemizin kültür ve sanat etkinliklerine katılmalarını da sağlıyoruz. Mansur Başkan’ımızın dediği gibi; ‘ihtiyaç sahibi ailemizin evlatları kendilerini yalnız hissetmesin, yurtlarımızda misafir değil ev sahibi sizlersiniz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.