ABB

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nın yapımından sorumlu iki kişiye dava açıldı

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.07.2023 - 16:52, Güncelleme: 19.07.2023 - 16:52
 

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nın yapımından sorumlu iki kişiye dava açıldı

Adana'da Zeray Apartmanı'nın Kahramanmaraş merkezli ilk depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı inşa eden kooperatifin kurucularından tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Anadolu Ajansı'na göre Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki Zeray Apartmanı'nın, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremde yıkılması ve 56 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan Ali Şevik ve hakkında yakalama kararı bulunan firari Mustafa Çampınarı hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı. Tarafsız Haber - Sanıklar hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda, apartmanın yapıldığı zeminde, binayı taşıma yükü açısından herhangi bir sorun bulunmadığının tespit edildiği belirtildi. Raporda, Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasında zeminden kaynaklanan bir nedenin bulunmadığı bilgisine yer verilerek, "Binadan alınan beton ve çelik numunelerinin, binanın yapıldığı yılda yürürlükte olan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı, yapılan kusurlu imalattan kooperatifin kurucularından ve ikinci başkanı Ali Şevik ile fenni mesul inşaat mühendisi Mustafa Çampınarı'nın sorumlu olduğu kanaatine varılmıştır." ifadesi kullanıldı.  
Adana'da Zeray Apartmanı'nın Kahramanmaraş merkezli ilk depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı inşa eden kooperatifin kurucularından tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Anadolu Ajansı'na göre Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki Zeray Apartmanı'nın, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremde yıkılması ve 56 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklanan Ali Şevik ve hakkında yakalama kararı bulunan firari Mustafa Çampınarı hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Tarafsız Haber - Sanıklar hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda, apartmanın yapıldığı zeminde, binayı taşıma yükü açısından herhangi bir sorun bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.

Raporda, Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasında zeminden kaynaklanan bir nedenin bulunmadığı bilgisine yer verilerek, "Binadan alınan beton ve çelik numunelerinin, binanın yapıldığı yılda yürürlükte olan 1975 deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı, yapılan kusurlu imalattan kooperatifin kurucularından ve ikinci başkanı Ali Şevik ile fenni mesul inşaat mühendisi Mustafa Çampınarı'nın sorumlu olduğu kanaatine varılmıştır." ifadesi kullanıldı.

 

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.