ABB

Ankara Valiliği Uyardı: Sağnak Yağış Geliyor

ANKARA 04.09.2023 - 14:52, Güncelleme: 04.09.2023 - 14:59
 

Ankara Valiliği Uyardı: Sağnak Yağış Geliyor

Ülkemizde etkili olan sıcak hava dalgası yerini sağanak yağışlara bıraktı. Yurdun belli bölgelerinde etkili olan sağanak yağışların Ankara'da da hakimiyet göstereceğinin açıklanması ile birlikte Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi alarma geçti.
Ankara Haber -  Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelerle birlikte 3 Eylül tarihinden itibaren kentte sağanak yağışların beklendiği kaydedilerek Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB ) tarafından uyarılar yayımlandı. Ülkemizde sıcak havaların etkisini artırarak sürdürmesi üzerine verilen yağış alarmı nedeniyle ekipler de teyakkuza geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB ) ve Ankara Valiliği resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları bilgilendirdi. Ankara Valiliği'nden Sağnak Yağış Uyarısı Ankara Valiliği 'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada 4 Eylül Pazartesi tarihine dikkat çekilerek ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bugün (04.09.2023) öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' denildi.   Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sağnak Uyarısı  Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB ) tarafından yapılan son dakika açıklamasında da ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara'nın Batı Kesimlerinde Gök Gürültülü, Kuvvetli Sağanak Yağış Beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz hâlinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz.'' ifadelerine yer verildi.  
Ülkemizde etkili olan sıcak hava dalgası yerini sağanak yağışlara bıraktı. Yurdun belli bölgelerinde etkili olan sağanak yağışların Ankara'da da hakimiyet göstereceğinin açıklanması ile birlikte Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi alarma geçti.

Ankara Haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelerle birlikte 3 Eylül tarihinden itibaren kentte sağanak yağışların beklendiği kaydedilerek Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB ) tarafından uyarılar yayımlandı.

Ülkemizde sıcak havaların etkisini artırarak sürdürmesi üzerine verilen yağış alarmı nedeniyle ekipler de teyakkuza geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB ) ve Ankara Valiliği resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları bilgilendirdi.

Ankara Valiliği'nden Sağnak Yağış Uyarısı

Ankara Valiliği 'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada 4 Eylül Pazartesi tarihine dikkat çekilerek '' Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bugün (04.09.2023) öğleden sonra görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Ankara'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' denildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sağnak Uyarısı 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ( ABB ) tarafından yapılan son dakika açıklamasında da '' Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara'nın Batı Kesimlerinde Gök Gürültülü, Kuvvetli Sağanak Yağış Beklenmektedir.
Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz hâlinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz.'' ifadelerine yer verildi.

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.