ABB

Ankaralılar Derneğinin Geleneksel Aşure Programı Yoğun İlgi Gördü.

ANKARA 20.08.2023 - 13:23, Güncelleme: 20.08.2023 - 13:43
 

Ankaralılar Derneğinin Geleneksel Aşure Programı Yoğun İlgi Gördü.

AHİD, Ankaralı yüzlerce vatandaşa ve Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen 90 yetim çocuğa aşure dağıttı.
7’den 70’e her yaştan insanın olduğu etkinlikte, vatandaşlar tabak tabak aşure yedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da kazanların başına geçerek aşure dağıttı. Etkinliğe birçok milletvekili ve sivil toplum kuruluşu başkanları da katıldı. ( Ankara Haber ) Etkinlikte konuşan Ankaralılar Derneği Genel Başkanı Hilmi Yaman aşure dağıtma gününe yüzlerce vatandaşın gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Burada çocuklarımız var Ankara’nın farklı illerinden gelen. Onlarla beraber her sene olduğu gibi bu sene de aşuremizi yapacağız. Gönül coğrafyamıza, İslam ailemize huzurun gelmesi temennisiyle aşure tadında bir dünya olmasını istiyoruz” dedi. AHİD Ankara’daki en köklü sivil toplum kurulu olduğuna dikkati çeken Yaman, “Haftanın 6 günü açık ve çayımız her daim hazır. Ankara’da yaşayan hemşerilerimizi derneğimize davet ediyorum. Seminerlerimiz ve eğitimlerimiz var. Cuma günleri seğmen dersleri veriyoruz. Ankara’nın kültürünü yaşatmaya çalışmanın yanı sıra Ankara sohbetleri de yapıyoruz” diye konuştu. Etkinlik aşurelerin dağıtılmasının ardından tamamlandı. ( Tarafsız ) 
AHİD, Ankaralı yüzlerce vatandaşa ve Ankara’nın çeşitli ilçelerinden gelen 90 yetim çocuğa aşure dağıttı.

7’den 70’e her yaştan insanın olduğu etkinlikte, vatandaşlar tabak tabak aşure yedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da kazanların başına geçerek aşure dağıttı. Etkinliğe birçok milletvekili ve sivil toplum kuruluşu başkanları da katıldı. ( Ankara Haber )

Etkinlikte konuşan Ankaralılar Derneği Genel Başkanı Hilmi Yaman aşure dağıtma gününe yüzlerce vatandaşın gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Burada çocuklarımız var Ankara’nın farklı illerinden gelen. Onlarla beraber her sene olduğu gibi bu sene de aşuremizi yapacağız. Gönül coğrafyamıza, İslam ailemize huzurun gelmesi temennisiyle aşure tadında bir dünya olmasını istiyoruz” dedi.

AHİD Ankara’daki en köklü sivil toplum kurulu olduğuna dikkati çeken Yaman, “Haftanın 6 günü açık ve çayımız her daim hazır. Ankara’da yaşayan hemşerilerimizi derneğimize davet ediyorum. Seminerlerimiz ve eğitimlerimiz var. Cuma günleri seğmen dersleri veriyoruz. Ankara’nın kültürünü yaşatmaya çalışmanın yanı sıra Ankara sohbetleri de yapıyoruz” diye konuştu.


Etkinlik aşurelerin dağıtılmasının ardından tamamlandı. ( Tarafsız

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.