ABB

AYM'nin İptal Kararı Resmi Gazete 'de

GÜNDEM 01.08.2023 - 12:22, Güncelleme: 01.08.2023 - 12:25
 

AYM'nin İptal Kararı Resmi Gazete 'de

AYM'nin, çok tartışılan ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’ düzenlemesini iptal ettiğine ilişkin kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Karar, bir yıl sonra yürürlüğe girecek.
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), çok tartışılan ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB)’ düzenlemesini iptal ettiği kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan başvuruya ilişkin AYM’nin 1 Haziran 2023’te verdiği karar, bir yıl sonra yürürlüğe girecek. ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’ düzenlemesinin iptali yönündeki başvuruda, düzenlemenin Anayasa’nın 17. maddesine aykırı olduğunu öne sürüldü. Başvuruda ayrıca, ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’ kararı verilmesinin mağdurlar açısından yeterli "giderim" sağlamadığı, faillerin cezadan muaf tutulmasına yol açtığı ve devletin kişilerin maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme şeklindeki yükümlülüğünü yerine getiremediği belirtilerek kuralın Anayasa’ya aykırı olduğu ileri sürüldü. AYM düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline karar verdi. Yüksek Mahkeme, iptal hükümlerinin kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasından başlayarak bir yıl sonra yürürlüğe girmesine karar verdi. (Tarafsız)
AYM'nin, çok tartışılan ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’ düzenlemesini iptal ettiğine ilişkin kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Karar, bir yıl sonra yürürlüğe girecek.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), çok tartışılan ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB)’ düzenlemesini iptal ettiği kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan başvuruya ilişkin AYM’nin 1 Haziran 2023’te verdiği karar, bir yıl sonra yürürlüğe girecek.

‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’ düzenlemesinin iptali yönündeki başvuruda, düzenlemenin Anayasa’nın 17. maddesine aykırı olduğunu öne sürüldü.

Başvuruda ayrıca, ‘Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması’ kararı verilmesinin mağdurlar açısından yeterli "giderim" sağlamadığı, faillerin cezadan muaf tutulmasına yol açtığı ve devletin kişilerin maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme şeklindeki yükümlülüğünü yerine getiremediği belirtilerek kuralın Anayasa’ya aykırı olduğu ileri sürüldü.

AYM düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline karar verdi.

Yüksek Mahkeme, iptal hükümlerinin kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasından başlayarak bir yıl sonra yürürlüğe girmesine karar verdi. (Tarafsız)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.