ABB

Azerbaycan'dan Kahramanmaraş için100 milyon dolar

GÜNDEM 19.04.2023 - 10:32, Güncelleme: 19.04.2023 - 10:32
 

Azerbaycan'dan Kahramanmaraş için100 milyon dolar

Depremin ilk anından bu yana arama kurtarma çalışmaları ve sonrasında toplanan yardımlarda hem en önde yer alan Azerbaycan, depremle yıkılan şehirlerin inşasında da yer alacak.
Bu kapsamda Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği'nin düzenlediği iftar programına katılan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'ın Türkiye'nin inşası için 100 milyon dolar ayırdığını belirten Aliyev “Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş için 100 milyon dolar para ayırdı. Azerbaycan Caddesi’nin yeniden inşa edilmesine destek olacağız. Oradaki arazileri de gezdik. Yakın günlerde yeni çalışmalar başlayacak. Azerbaycan elinden geleni yapacaktır” dedi. "Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak" Adil Aliyev, diğer deprem illerine de maddi destekte bulunacaklarını söyledi.   Tarafsız Haber - Aliyev, Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasında Türkiye’nin yardımlarına dikkat çekerek, “Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak. Milletimizi, kardeşliğimizi sevmeyen devletler çoktur. Ama biz bir olarak onlara karşı durmayı başarmalıyız” dedi.
Depremin ilk anından bu yana arama kurtarma çalışmaları ve sonrasında toplanan yardımlarda hem en önde yer alan Azerbaycan, depremle yıkılan şehirlerin inşasında da yer alacak.

Bu kapsamda Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği'nin düzenlediği iftar programına katılan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan'ın Türkiye'nin inşası için 100 milyon dolar ayırdığını belirten Aliyev “Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş için 100 milyon dolar para ayırdı. Azerbaycan Caddesi’nin yeniden inşa edilmesine destek olacağız. Oradaki arazileri de gezdik. Yakın günlerde yeni çalışmalar başlayacak. Azerbaycan elinden geleni yapacaktır” dedi.

"Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak"

Adil Aliyev, diğer deprem illerine de maddi destekte bulunacaklarını söyledi.

 

Tarafsız Haber - Aliyev, Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasında Türkiye’nin yardımlarına dikkat çekerek, “Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak. Milletimizi, kardeşliğimizi sevmeyen devletler çoktur. Ama biz bir olarak onlara karşı durmayı başarmalıyız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.