ABB

Bakan Koca açıkladı: İlaç sorunu ne zaman sona erecek?

GÜNDEM 24.01.2023 - 14:41, Güncelleme: 24.01.2023 - 14:41
 

Bakan Koca açıkladı: İlaç sorunu ne zaman sona erecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, antibiyotikler, çocuk şurupları başta olmak üzere piyasada eksikliği hissedilen ilaçlarda son durumu paylaştı. Sorunun çözümü için tarih veren Koca, "2-3 hafta içinde sorun önemli ölçüde azalacak" dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mevsimsel olarak çok kullanılan çocuk yaş grubu antibiyotikleri, soğuk algınlığı ilaçlarının zaman zaman eksikliğinin yaşandığına dikkat çekti.. "Şu an geçmiş döneme göre üretimin %55 oranında arttırılmış olmasına rağmen yer yer sorun yaşanabiliyor. Önümüzdeki iki üç hafta içerisinde sorun önemli ölçüde azalacak . Önümüzdeki haftalarda, eksikliği yer yer hissedilen antibiyotikler, çocuk şurupları dahil olmak üzere tüketimi fazla olan ilaçların önemli oranda üretimi artırılarak piyasaya verilecek"   SMA HASTALARI İÇİN KULLANILACAK ALTERNATİF İLAÇLAR "Bu konuda kararı SMA Bilim Kurulu alacak... Bilim Kurulu 31 ocakta iki ilaçla ilgili son kararı verecek.. Onaylanması halinde piyasada SMA'nın tedavisinde kullanılacak ilaç sayısı 3 olacak..." Tarafsız Haber - Bakan Koca, ithal edilen ve kanser hastaları için kullanılan bir ilacın sahte olduğu iddialarına da yanıt verdi. Tüm eczanelerdeki ilaçların ilaç takip sisteminde olduğunu belirten koca, sistemdeki hiç bir ilacın sahte olma ihtimalinin olmadığını belirtti ve ithal edilen ilaçların da artık ilaç takip sistemine kaydedilmeden hastalarda kullanılmayacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, antibiyotikler, çocuk şurupları başta olmak üzere piyasada eksikliği hissedilen ilaçlarda son durumu paylaştı. Sorunun çözümü için tarih veren Koca, "2-3 hafta içinde sorun önemli ölçüde azalacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mevsimsel olarak çok kullanılan çocuk yaş grubu antibiyotikleri, soğuk algınlığı ilaçlarının zaman zaman eksikliğinin yaşandığına dikkat çekti..

"Şu an geçmiş döneme göre üretimin %55 oranında arttırılmış olmasına rağmen yer yer sorun yaşanabiliyor. Önümüzdeki iki üç hafta içerisinde sorun önemli ölçüde azalacak . Önümüzdeki haftalarda, eksikliği yer yer hissedilen antibiyotikler, çocuk şurupları dahil olmak üzere tüketimi fazla olan ilaçların önemli oranda üretimi artırılarak piyasaya verilecek"

 

SMA HASTALARI İÇİN KULLANILACAK ALTERNATİF İLAÇLAR

"Bu konuda kararı SMA Bilim Kurulu alacak... Bilim Kurulu 31 ocakta iki ilaçla ilgili son kararı verecek.. Onaylanması halinde piyasada SMA'nın tedavisinde kullanılacak ilaç sayısı 3 olacak..."

Tarafsız Haber - Bakan Koca, ithal edilen ve kanser hastaları için kullanılan bir ilacın sahte olduğu iddialarına da yanıt verdi.

Tüm eczanelerdeki ilaçların ilaç takip sisteminde olduğunu belirten koca, sistemdeki hiç bir ilacın sahte olma ihtimalinin olmadığını belirtti ve ithal edilen ilaçların da artık ilaç takip sistemine kaydedilmeden hastalarda kullanılmayacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.