ABB

Deprem Şurası Toplanıyor

GÜNDEM 30.08.2023 - 10:42, Güncelleme: 30.08.2023 - 10:47
 

Deprem Şurası Toplanıyor

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz deprem şûrasının 15 Eylül'de toplanacağını duyurdu.
Tarafsız Haber - İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz toplanacak deprem şurasına ilişkin paylaşım yaptı. 15 Eylül'de şuranın toplanacağını belirten Okan Tüysüz 2004'de de şuranın toplandığını çok sayıda sonuç kitapçığı yayınlandığını vurgularken "Umarım ve dilerim ki bu defa şura kararları uygulamaya dönüşür" görüşünü dile getirdi. Tüysüz şunları kaydetti: "2004 Yılı deprem Şurasında oluşturulan komisyonların raporları  1 - KURUMAL YAPILANMA KOMİSYONU RAPORU 2 - MEVZUAT KOMİSYONU RAPORU 3 - AFET BİLGİ SİSTEMİ KOMİSYONU RAPORU 4 - MEVCUT YAPILARIN İNCELENMESİ VE YAPI DENETİMİ KOMİSYONU RAPORU 5 - YAPI MALZEMELERİ KOMİSYONU RAPORU 6 - KAYNAK TEMİNİ VE SİGORTA KOMİSYONU RAPORU 7 - EĞİTİM KOMİSYONU RAPORU, ŞÛRA SONUÇ BİLDİRGESİ 15 Eylülde deprem şurası toplanacakmış. 2004 yılında da 200 den fazla katılımcı ile bir deprem şurası toplanmış ve çok sayıda sonuç kitapları yayınlanmıştı. Umarım ve dilerim ki bu defa şura kararları uygulamaya dönüşür." Tüysüz ayrıca 2004 Deprem şurası kararlarından şunları da paylaştı: Bina türü mevcut yapı stokunun deprem tehlikesine karşı envanterinin incelenmesi ve değerlendirilmesi bağlamında, mevcut durum, sorunlar ve bunları aşabilmek için izlenmesi gereken yollar belirlenmeli, bu amaçla aynı tehlikeyi yaşayan diğer gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi kademeli değerlendirme yöntemleri kullanılmalıdır. Yapılacak kademeli değerlendirme sonrası, binaların tehlike sıralamasının yapılarak iyileştirme programları ve projeleri hazırlanmalıdır.  
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz deprem şûrasının 15 Eylül'de toplanacağını duyurdu.

Tarafsız Haber - İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz toplanacak deprem şurasına ilişkin paylaşım yaptı.

15 Eylül'de şuranın toplanacağını belirten Okan Tüysüz 2004'de de şuranın toplandığını çok sayıda sonuç kitapçığı yayınlandığını vurgularken "Umarım ve dilerim ki bu defa şura kararları uygulamaya dönüşür" görüşünü dile getirdi.

Tüysüz şunları kaydetti:

"2004 Yılı deprem Şurasında oluşturulan komisyonların raporları 

1 - KURUMAL YAPILANMA KOMİSYONU RAPORU
2 - MEVZUAT KOMİSYONU RAPORU
3 - AFET BİLGİ SİSTEMİ KOMİSYONU RAPORU
4 - MEVCUT YAPILARIN İNCELENMESİ VE YAPI DENETİMİ KOMİSYONU RAPORU
5 - YAPI MALZEMELERİ KOMİSYONU RAPORU
6 - KAYNAK TEMİNİ VE SİGORTA KOMİSYONU RAPORU
7 - EĞİTİM KOMİSYONU RAPORU,

ŞÛRA SONUÇ BİLDİRGESİ

15 Eylülde deprem şurası toplanacakmış. 2004 yılında da 200 den fazla katılımcı ile bir deprem şurası toplanmış ve çok sayıda sonuç kitapları yayınlanmıştı. Umarım ve dilerim ki bu defa şura kararları uygulamaya dönüşür."

Tüysüz ayrıca 2004 Deprem şurası kararlarından şunları da paylaştı:

Bina türü mevcut yapı stokunun deprem tehlikesine karşı envanterinin incelenmesi ve değerlendirilmesi bağlamında, mevcut durum, sorunlar ve bunları aşabilmek için izlenmesi gereken yollar belirlenmeli, bu amaçla aynı tehlikeyi yaşayan diğer gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi kademeli değerlendirme yöntemleri kullanılmalıdır.
Yapılacak kademeli değerlendirme sonrası, binaların tehlike sıralamasının yapılarak iyileştirme programları ve projeleri hazırlanmalıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.