ABB

Destici: HDP En Kısa Sürede Kapatılmalı

POLİTİKA 07.05.2022 - 23:54, Güncelleme: 08.05.2022 - 00:02
 

Destici: HDP En Kısa Sürede Kapatılmalı

Destici HDP Kapatılmalı
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bugün katıldığı canlı yayın televizyon programında ''HDP en kısa sürede kapatılmalı ve tekrar yeni bir parti kurulmasına izin verilmemeli'' çıkışında bulundu. HDP'nin kapatılması gerektiğini söyleyen Destici, "Düşmanımızı tanıyoruz, biliyoruz. Lakin bizim anlamadığımız konu şu; TBMM'de bulunan sözde bir siyasi parti ve onun milletvekilleri nasıl destekler, nasıl onun sözcülüğünü yapar? Biz onu anlamıyoruz ve onu reddediyoruz. Hem TBMM'de olacaksın, hem o koltuklarda oturacaksın, hem devletin maaşını alacaksın, devletin hastanesinden tedavi olacaksın, her türlü imkanından yararlanacaksın, pasaportuyla yurt dışına çıkacaksın ama dönüp PKK'nın sözcülüğünü yapacaksın. Bu hainliktir, bu kahpeliktir. Bunu açık ve net söylüyorum. Anayasa Mahkemesi, şu anda kapatma davası var değil mi? PKK'nın sözcülüğünü yapan, uzantısı olan HDP ile ilgili. Anayasaya göre yüzde 100 kapatılmalıdır ve kapatılacaktır inşallah, bunu bekliyoruz. Aksi bir karar gayri hukuki, gayri anayasaya aykırı bir karar olacaktır" diye konuştu..
Destici HDP Kapatılmalı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici bugün katıldığı canlı yayın televizyon programında '' HDP en kısa sürede kapatılmalı ve tekrar yeni bir parti kurulmasına izin verilmemeli'' çıkışında bulundu.

HDP'nin kapatılması gerektiğini söyleyen Destici, "Düşmanımızı tanıyoruz, biliyoruz. Lakin bizim anlamadığımız konu şu; TBMM'de bulunan sözde bir siyasi parti ve onun milletvekilleri nasıl destekler, nasıl onun sözcülüğünü yapar? Biz onu anlamıyoruz ve onu reddediyoruz. Hem TBMM'de olacaksın, hem o koltuklarda oturacaksın, hem devletin maaşını alacaksın, devletin hastanesinden tedavi olacaksın, her türlü imkanından yararlanacaksın, pasaportuyla yurt dışına çıkacaksın ama dönüp PKK'nın sözcülüğünü yapacaksın. Bu hainliktir, bu kahpeliktir. Bunu açık ve net söylüyorum. Anayasa Mahkemesi, şu anda kapatma davası var değil mi? PKK'nın sözcülüğünü yapan, uzantısı olan HDP ile ilgili. Anayasaya göre yüzde 100 kapatılmalıdır ve kapatılacaktır inşallah, bunu bekliyoruz. Aksi bir karar gayri hukuki, gayri anayasaya aykırı bir karar olacaktır" diye konuştu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.