ABB

Hollanda'da Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz, Başbakan Rutte'nin yerine adaylığını ilan etti

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.07.2023 - 19:45, Güncelleme: 12.07.2023 - 19:45
 

Hollanda'da Ankara doğumlu Dilan Yeşilgöz, Başbakan Rutte'nin yerine adaylığını ilan etti

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, siyaseti bırakma kararı alan Başbakan Mark Rutte'nin ardından ülkenin en büyük partisi VVD’nin lideri olmak için adaylığını açıkladı.
Ankara doğumlu Yeşilgöz, Telegraaf gazetesine verdiği demeçte, adaylığını teyit ederek VVD ile ilgili "benim kulübüm" ifadesini kullandı.  Planının Hollanda'yı "daha güçlü, daha dirençli ve daha müreffeh" hale getirmek olduğunu belirtti.     Hollanda devlet kanalı NOS Televizyonuna göre Yeşilgöz, parti yönetiminin de tercih ettiği aday.  Hatta partinin hafta içinde bir destek açıklamasında bulunması bekleniyor.  2022'den beri Hollanda Adalet Bakanlığı görevini yürüten 46 yaşındaki Yeşilgöz, daha önce de bakan yardımcılığı ve milletvekilliği yapmıştı. 2017 yılına kadar ise Amsterdam belediye meclisi üyesiydi. VVD seçmenlerinin bu görev için ilk tercihi olmasa da güçlü bir aday olarak öne çıkıyor.    Kısa süre önce RTL tarafından yapılan bir ankette VVD destekçilerinin yüzde 68'inin kendisini parti lideri olarak destekleyeceği yönünde görüş beyan ettiği ortaya çıkmıştı. Aralarında favori olarak görülen Klaas Dijkhoff'un da bulunduğu VVD'li diğer bazı önde gelen isimler, yarışta olmayacaklarını bildirdi.  Dilan Yeşilgöz’ün düşen hükümetin en büyük partisi VVD’nin lideri seçilmesi durumunda, Hollanda’nın ilk kadın ve göçmen kökenli başbakanı olma yolu da açılacak.  
Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, siyaseti bırakma kararı alan Başbakan Mark Rutte'nin ardından ülkenin en büyük partisi VVD’nin lideri olmak için adaylığını açıkladı.

Ankara doğumlu Yeşilgöz, Telegraaf gazetesine verdiği demeçte, adaylığını teyit ederek VVD ile ilgili "benim kulübüm" ifadesini kullandı. 

Planının Hollanda'yı "daha güçlü, daha dirençli ve daha müreffeh" hale getirmek olduğunu belirtti.

 
 

Hollanda devlet kanalı NOS Televizyonuna göre Yeşilgöz, parti yönetiminin de tercih ettiği aday. 

Hatta partinin hafta içinde bir destek açıklamasında bulunması bekleniyor. 

2022'den beri Hollanda Adalet Bakanlığı görevini yürüten 46 yaşındaki Yeşilgöz, daha önce de bakan yardımcılığı ve milletvekilliği yapmıştı. 2017 yılına kadar ise Amsterdam belediye meclisi üyesiydi.

VVD seçmenlerinin bu görev için ilk tercihi olmasa da güçlü bir aday olarak öne çıkıyor. 

 

Kısa süre önce RTL tarafından yapılan bir ankette VVD destekçilerinin yüzde 68'inin kendisini parti lideri olarak destekleyeceği yönünde görüş beyan ettiği ortaya çıkmıştı.

Aralarında favori olarak görülen Klaas Dijkhoff'un da bulunduğu VVD'li diğer bazı önde gelen isimler, yarışta olmayacaklarını bildirdi. 

Dilan Yeşilgöz’ün düşen hükümetin en büyük partisi VVD’nin lideri seçilmesi durumunda, Hollanda’nın ilk kadın ve göçmen kökenli başbakanı olma yolu da açılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.