ABB

Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı Faaliyete Geçiyor

EKONOMİ 02.10.2023 - 11:35, Güncelleme: 02.10.2023 - 11:35
 

Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı Faaliyete Geçiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı. Günde yarım milyon varil petrol piyasaya verilecek.
Tarafsız Haber - Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı'nda ( ADIPEC ) açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar , Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı 'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı. Hattın devreye girmesiyle günde yarım milyon varil petrol piyasaya verilecek. Hat, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile sel ve benzeri felaketler nedeniyle bakıma alınmıştı. "Doğalgazda merkez haline geliyoruz'  Türkiye'nin Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi ( TANAP ) ile Avrupa'ya önemli miktarda gaz sevk ettiğini dile getiren Bayraktar, "Bugün itibarıyla Batı Balkan Boru Hattıyla Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Moldova'ya gaz gönderiyoruz. Doğalgazda giderek daha fazla merkez haline geliyoruz." diye konuştu. Bayraktar, ayrıca enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Türkiye'nin petrol, gaz ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına ağırlık verdiğini ve karbon emisyonları azaltmak için nükleer enerji yatırımlarını da önemli bir araç olarak gördüğünü anlattı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı. Günde yarım milyon varil petrol piyasaya verilecek.

Tarafsız Haber - Abu Dabi Uluslararası Petrol Fuarı ve Konferansı'nda ( ADIPEC ) açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar , Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı 'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.

Hattın devreye girmesiyle günde yarım milyon varil petrol piyasaya verilecek. Hat, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ile sel ve benzeri felaketler nedeniyle bakıma alınmıştı.

"Doğalgazda merkez haline geliyoruz' 

Türkiye'nin Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi ( TANAP ) ile Avrupa'ya önemli miktarda gaz sevk ettiğini dile getiren Bayraktar, "Bugün itibarıyla Batı Balkan Boru Hattıyla Macaristan, Bulgaristan, Romanya ve Moldova'ya gaz gönderiyoruz. Doğalgazda giderek daha fazla merkez haline geliyoruz." diye konuştu.

Bayraktar, ayrıca enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Türkiye'nin petrol, gaz ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarına ağırlık verdiğini ve karbon emisyonları azaltmak için nükleer enerji yatırımlarını da önemli bir araç olarak gördüğünü anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.