ABB

Jane Birkin'e veda...

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.07.2023 - 17:02, Güncelleme: 17.07.2023 - 17:07
 

Jane Birkin'e veda...

Dünyaca ünlü şarkıcı, oyuncu ve moda ikonu Jane Birkin 76 yaşında hayatını kaybetti. Birkin'in vefat haberi Fransa Kültür Bakanlığı tarafından duyuruldu.
İngiliz-Fransız yıldız, söz yazarı Serge Gainsbourg ile olan kişisel ve sanatsal ilişkisiyle tanınıyordu ve 1960'ların sonlarında ve 1970'lerde bir nesil moda tutkunlarına ilham kaynağı oldu. Birkin Londra'da doğdu ama 1970'lerde Fransa’ya taşındı ve Fransızca şarkı söyleyerek ün kazandı. Gainsbourg ile birlikte seslendirdikleri 'Je t'aime... moi non plus' hit parçası onu uluslararası üne kavuşturdu. Düet, 'Slogan' filminin setinde tanıştıktan aylar sonra 1968'de kaydedildi. Birkaç ülkede radyoda yasaklandı ve cinsel içerikli sözleri nedeniyle Vatikan tarafından kınandı, ancak çifti yeni bir uluslararası dinleyici kitlesine tanıttı.     Aynı zamanda bir modeldi ve 1984 yılında Hermes tarafından üretilen Birkin el çantasına ilham veren bir moda trend belirleyicisi olarak görülmeye başlandı. 1970'lerde Birkin, pratik olarak gördüğü büyük bir hasır sepet taşımasıyla biliniyordu - ta ki tesadüfi bir karşılaşma dünyayı kasıp kavuran bir ürüne ilham verene kadar. Şirket, bir uçuşta tesadüfen yan yana oturduklarında Hermes'in baş tasarımcısına piyasada kadınlar için büyük çantaların olmamasından şikayet eden Birkin'in fikrini aldı ve deri tote tarzı çanta üretti. Çanta bir klasiğe dönüştü ve taklitleri üretildi. 2006'da Birkin, Guardian Gazetesi’ne, "Onu seviyorum, ama içinde o kadar çok şey taşıyorum ki, tendonit olmamın nedenlerinden biri olduğuna inanıyorum" dedi.
Dünyaca ünlü şarkıcı, oyuncu ve moda ikonu Jane Birkin 76 yaşında hayatını kaybetti. Birkin'in vefat haberi Fransa Kültür Bakanlığı tarafından duyuruldu.

İngiliz-Fransız yıldız, söz yazarı Serge Gainsbourg ile olan kişisel ve sanatsal ilişkisiyle tanınıyordu ve 1960'ların sonlarında ve 1970'lerde bir nesil moda tutkunlarına ilham kaynağı oldu. Birkin Londra'da doğdu ama 1970'lerde Fransa’ya taşındı ve Fransızca şarkı söyleyerek ün kazandı. Gainsbourg ile birlikte seslendirdikleri 'Je t'aime... moi non plus' hit parçası onu uluslararası üne kavuşturdu. Düet, 'Slogan' filminin setinde tanıştıktan aylar sonra 1968'de kaydedildi. Birkaç ülkede radyoda yasaklandı ve cinsel içerikli sözleri nedeniyle Vatikan tarafından kınandı, ancak çifti yeni bir uluslararası dinleyici kitlesine tanıttı.

The day I met Jane Birkin, the gutsy star you just had to watch
 
 
Aynı zamanda bir modeldi ve 1984 yılında Hermes tarafından üretilen Birkin el çantasına ilham veren bir moda trend belirleyicisi olarak görülmeye başlandı. 1970'lerde Birkin, pratik olarak gördüğü büyük bir hasır sepet taşımasıyla biliniyordu - ta ki tesadüfi bir karşılaşma dünyayı kasıp kavuran bir ürüne ilham verene kadar. Şirket, bir uçuşta tesadüfen yan yana oturduklarında Hermes'in baş tasarımcısına piyasada kadınlar için büyük çantaların olmamasından şikayet eden Birkin'in fikrini aldı ve deri tote tarzı çanta üretti. Çanta bir klasiğe dönüştü ve taklitleri üretildi. 2006'da Birkin, Guardian Gazetesi’ne, "Onu seviyorum, ama içinde o kadar çok şey taşıyorum ki, tendonit olmamın nedenlerinden biri olduğuna inanıyorum" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.