ABB

Kadın Oyunları Festivali Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak

GÜNDEM 12.02.2024 - 12:12, Güncelleme: 12.02.2024 - 14:17
 

Kadın Oyunları Festivali Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak

Kadın Oyunları Festivali Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak
Türkiye ve Avrupa'nın tek kadın tiyatro festivali olan Kadın Oyun Festivali, dördüncü kez Ayvalık'ta tiyatroseverlerle buluşuyor. Festival, 23-27 Mart tarihleri ​​arasında Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde beş eserle sahnelenecek.  23 Mart'ta "Soy Rosa Luxemburgo", 24 Mart'ta "Disko Dansı", 25 Mart'ta "Mavi Müzik Salonu", 26 Mart'ta "Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi" ve 27 Mart'ta "Bir Çay Kaşığı Çamur" sahnelenecek. festival izleyicisi. Kadın Oyunları Festivali'nin önceki yıllarda olduğu gibi büyük ilgi görmesi bekleniyor.   Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, başlangıcından bu yana büyük ilgi gören festivalin dördüncüsünde tiyatroseverlerin birbirinden güzel 5 gösteriyle karşılaşacağını söyledi. Başkan Ergin, oyunların dikkatli bir çalışmayla seçildiğini, her türlü popülerlikten uzak ve içeriğe tam anlamıyla uygun olmak koşuluyla, gerçekten kadın sorununu nitelikli bir şekilde ele alan oyunlar seçilmeye çalışıldığını belirtti. partinin.      Festival Direktörü Hasan Eldemir, festivalin ve seyircinin yönünün, son dönemde neredeyse tek kriter haline gelen oyunlarda oynayan ünlülerden ziyade, metnin, yönetmenliğin, temanın ve oyunculuğun tarzına göre belirlendiğini belirterek, şöyle konuştu: " Festival sadece nitelikli tiyatro izleyicisine ulaşmadı." Çok mutluyuz. "Geçen yıl festival gelirinin bir kısmını depremden etkilenen kız çocuklarının eğitim masraflarına bağışlayan Kadın Oyunları Festivali, Türkiye'nin kültür ve sanat projeleri alanında en önemli sosyal sorumluluk faaliyetlerinden biri olarak kabul ediliyor."   Her yıl büyüyen festival bu yıl 6 ilde tiyatroseverleri buluşturacak.      Sırasıyla; Ankara, Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta düzenlenecek Kadın Oyun Şenliği'nde kadın temalı nitelikli oyunlar sahnelenecek. Kadın oyunları festivalinin nedenleri canlı olarak anlatılacak konserin yanı sıra, kadının sosyal hayattaki yeri için emek vermiş siyasetçilerin katılımıyla bir toplantı da gerçekleştirilecek ve açılış 22 Mart'ta gerçekleştirilecek. Ayrıca bu yıl Ayvalık'ta yerel gündüz ekipleri adı altında; Gün içerisinde çevre il ve ilçelerden başarılı kadın oyunları programa dahil edilecek, festival diğer oyunlarla birlikte Ayvalık'ta da sunulacak.
Kadın Oyunları Festivali Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak

Türkiye ve Avrupa'nın tek kadın tiyatro festivali olan Kadın Oyun Festivali, dördüncü kez Ayvalık'ta tiyatroseverlerle buluşuyor. Festival, 23-27 Mart tarihleri ​​arasında Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde beş eserle sahnelenecek. 


23 Mart'ta "Soy Rosa Luxemburgo", 24 Mart'ta "Disko Dansı", 25 Mart'ta "Mavi Müzik Salonu", 26 Mart'ta "Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi" ve 27 Mart'ta "Bir Çay Kaşığı Çamur" sahnelenecek. festival izleyicisi. Kadın Oyunları Festivali'nin önceki yıllarda olduğu gibi büyük ilgi görmesi bekleniyor.  
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, başlangıcından bu yana büyük ilgi gören festivalin dördüncüsünde tiyatroseverlerin birbirinden güzel 5 gösteriyle karşılaşacağını söyledi. Başkan Ergin, oyunların dikkatli bir çalışmayla seçildiğini, her türlü popülerlikten uzak ve içeriğe tam anlamıyla uygun olmak koşuluyla, gerçekten kadın sorununu nitelikli bir şekilde ele alan oyunlar seçilmeye çalışıldığını belirtti. partinin.  
  
Festival Direktörü Hasan Eldemir, festivalin ve seyircinin yönünün, son dönemde neredeyse tek kriter haline gelen oyunlarda oynayan ünlülerden ziyade, metnin, yönetmenliğin, temanın ve oyunculuğun tarzına göre belirlendiğini belirterek, şöyle konuştu: " Festival sadece nitelikli tiyatro izleyicisine ulaşmadı." Çok mutluyuz. "Geçen yıl festival gelirinin bir kısmını depremden etkilenen kız çocuklarının eğitim masraflarına bağışlayan Kadın Oyunları Festivali, Türkiye'nin kültür ve sanat projeleri alanında en önemli sosyal sorumluluk faaliyetlerinden biri olarak kabul ediliyor."  
Her yıl büyüyen festival bu yıl 6 ilde tiyatroseverleri buluşturacak.  
  
Sırasıyla; Ankara, Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta düzenlenecek Kadın Oyun Şenliği'nde kadın temalı nitelikli oyunlar sahnelenecek. Kadın oyunları festivalinin nedenleri canlı olarak anlatılacak konserin yanı sıra, kadının sosyal hayattaki yeri için emek vermiş siyasetçilerin katılımıyla bir toplantı da gerçekleştirilecek ve açılış 22 Mart'ta gerçekleştirilecek. Ayrıca bu yıl Ayvalık'ta yerel gündüz ekipleri adı altında; Gün içerisinde çevre il ve ilçelerden başarılı kadın oyunları programa dahil edilecek, festival diğer oyunlarla birlikte Ayvalık'ta da sunulacak.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.