ABB

Kamuda İşe Alımda Mülakat Kaldırılmalı

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 16.08.2023 - 14:33, Güncelleme: 16.08.2023 - 14:33
 

Kamuda İşe Alımda Mülakat Kaldırılmalı

CHP Mv. Umut Akdoğan, kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.
CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan “Kamuya alımlarda mülakat kaldırılsın. Bu bir gereklilik değil, zorunluluktur. Çünkü mülakat yöntemiyle hak eleniyor. Bunun için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifimi sundum. Bunun kabul edilmesini bekliyorum. Mülakat demek gençlere ‘kaşının üstünde gözün var’ diyerek elemek, gençlerin hakkını vermemektir. Bu ülkenin gençlerini AKP’li, CHP’li, İYİ Partili, HDP’li diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini hak ettiği yerde işe koymak zorundasınız” dedi. ( Tarafsız Haber )  CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Akdoğan, kanun teklifiyle ilgili şunları söyledi: “Her zaman olduğu gibi CHP bir doğruyu önerdi. AKP bunun toplum tarafından kabul gördüğünü anladı ve seçim döneminde de vaat etti. Her zaman olduğu gibi seçimin ikinci turu bitti, bu vaadini unuttu. Ne dedik? Kamuya alımlarda mülakat kaldırılsın. Bu bir gereklilik değil, zorunluluktur.  Çünkü mülakat yöntemiyle hak yeniyor. Bunun için TBMM Başkanlığına kanun teklifimi sundum. Bunun kabul edilmesini bekliyorum. Mülakat demek gençlere ‘gözünün üstünde kaşın var’ diyerek elemek, gençlerin hakkını vermemektir. Bu ülkenin gençlerini AKP’li, CHP’li, İYİ Partili, HDP’li diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini hak ettiği yerde işe koymak zorundasınız. Sınava girdi. Hangi sınav? Rahmetli Ecevit’in getirdiği sınav. KPSS. Başarılı oldu, kazandı ve devlette çalışmaya hak kazandı. O halde girer. Hayır, başarılı olamadı. O halde giremez. Mülakat dediğiniz şey subjektiftir. Düz memurluklar için bile mülakat yaparsanız yaptığınız mülakatın sonucu her ne olursa olsun kamuoyunda derin yaralar açarsınız. TBMM Başkanlığı’nda kanun teklifimiz duruyor. 1 Ekim’de Meclis açılacak. Hemen bunu görüşüp yasalaştırıp Türkiye’yi bu garabetten kurtarmamız lazım. Gençlerimizi umutlu geleceğe hazırlamamız lazım.”
CHP Mv. Umut Akdoğan, kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan “Kamuya alımlarda mülakat kaldırılsın. Bu bir gereklilik değil, zorunluluktur. Çünkü mülakat yöntemiyle hak eleniyor. Bunun için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifimi sundum. Bunun kabul edilmesini bekliyorum. Mülakat demek gençlere ‘kaşının üstünde gözün var’ diyerek elemek, gençlerin hakkını vermemektir. Bu ülkenin gençlerini AKP’li, CHP’li, İYİ Partili, HDP’li diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini hak ettiği yerde işe koymak zorundasınız” dedi. ( Tarafsız Haber

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Akdoğan, kanun teklifiyle ilgili şunları söyledi:

“Her zaman olduğu gibi CHP bir doğruyu önerdi. AKP bunun toplum tarafından kabul gördüğünü anladı ve seçim döneminde de vaat etti. Her zaman olduğu gibi seçimin ikinci turu bitti, bu vaadini unuttu. Ne dedik? Kamuya alımlarda mülakat kaldırılsın. Bu bir gereklilik değil, zorunluluktur.  Çünkü mülakat yöntemiyle hak yeniyor. Bunun için TBMM Başkanlığına kanun teklifimi sundum. Bunun kabul edilmesini bekliyorum. Mülakat demek gençlere ‘gözünün üstünde kaşın var’ diyerek elemek, gençlerin hakkını vermemektir. Bu ülkenin gençlerini AKP’li, CHP’li, İYİ Partili, HDP’li diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini hak ettiği yerde işe koymak zorundasınız. Sınava girdi. Hangi sınav? Rahmetli Ecevit’in getirdiği sınav. KPSS. Başarılı oldu, kazandı ve devlette çalışmaya hak kazandı. O halde girer. Hayır, başarılı olamadı. O halde giremez. Mülakat dediğiniz şey subjektiftir. Düz memurluklar için bile mülakat yaparsanız yaptığınız mülakatın sonucu her ne olursa olsun kamuoyunda derin yaralar açarsınız. TBMM Başkanlığı’nda kanun teklifimiz duruyor. 1 Ekim’de Meclis açılacak. Hemen bunu görüşüp yasalaştırıp Türkiye’yi bu garabetten kurtarmamız lazım. Gençlerimizi umutlu geleceğe hazırlamamız lazım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.