ABB

MEB son dakika açıkladı! Sınıf annesi uygulaması yasaklandı!

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.12.2023 - 10:33, Güncelleme: 06.12.2023 - 10:36
 

MEB son dakika açıkladı! Sınıf annesi uygulaması yasaklandı!

Son dönemin en tartışmalı konuları arasında yer alan sınıf annesi uygulamasına ilişkin olarak önemli bir karara imza atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı sınıf annesi uygulamasının kaldırılmasına karar verdiğini duyururken gerekçe açıklandı.
Sosyal medyada yer alan ve sıklıkla tartışmaların yaşandığı okullarda ‘sınıf annesi’ uygulamasına ilişkin yeni bir karar gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler ile veliler arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla sınıf annesi uygulamasına ilişkin son dakika kararını açıkladı.  Okullarda çocuğunun okuduğu sınıfta gönüllü olarak görev yapan sınıf anneleri son dönemde tartışma yaratmıştı. Dönemin en tartışmalı konuları arasında yer alan 'sınıf annesi' uygulamasına son verildiği bildirildi.  ( Gündem Haberler )  MEB KARARI İLE SINIF ANNESİ UYGULAMASI YASAKLANDI Her okulda her sınıfın bir ‘sınıf annesi’ bulunurken MEB tarafından resmi bir uyarı yapıldı. MEB tarafından yapılan açıklamada bazı sınıf annelerinin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç - gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğuna dair şikayetler alındığı belirtildi. Söz konusu uygulamanın öğrenci eğitimine olumsuz etkileri olduğu belirtilerek resmi yasaklama getirildi. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından valiliklere yazı gönderildi. Gönderilen yazıda öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı olduğu vurgulandı. Sınıf annesi uygulamasının mevzuatta yeri olmadığına dikkat çekilen açıklamada valiliklere bu uygulamalara izin verilmemesi ve okulların bu konuda uyarılması talimatı verildi. Bu kapsamda sınıflardaki sınıf annesi müdahalesinin son bulması hedefleniyor.  ( Tarafsız )   
Son dönemin en tartışmalı konuları arasında yer alan sınıf annesi uygulamasına ilişkin olarak önemli bir karara imza atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı sınıf annesi uygulamasının kaldırılmasına karar verdiğini duyururken gerekçe açıklandı.

Sosyal medyada yer alan ve sıklıkla tartışmaların yaşandığı okullarda ‘sınıf annesi’ uygulamasına ilişkin yeni bir karar gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenler ile veliler arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla sınıf annesi uygulamasına ilişkin son dakika kararını açıkladı. 

Okullarda çocuğunun okuduğu sınıfta gönüllü olarak görev yapan sınıf anneleri son dönemde tartışma yaratmıştı. Dönemin en tartışmalı konuları arasında yer alan 'sınıf annesi' uygulamasına son verildiği bildirildi.  ( Gündem Haberler

MEB KARARI İLE SINIF ANNESİ UYGULAMASI YASAKLANDI

Her okulda her sınıfın bir ‘sınıf annesi’ bulunurken MEB tarafından resmi bir uyarı yapıldı. MEB tarafından yapılan açıklamada bazı sınıf annelerinin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç - gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğuna dair şikayetler alındığı belirtildi. Söz konusu uygulamanın öğrenci eğitimine olumsuz etkileri olduğu belirtilerek resmi yasaklama getirildi.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından valiliklere yazı gönderildi. Gönderilen yazıda öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı olduğu vurgulandı. Sınıf annesi uygulamasının mevzuatta yeri olmadığına dikkat çekilen açıklamada valiliklere bu uygulamalara izin verilmemesi ve okulların bu konuda uyarılması talimatı verildi.

Bu kapsamda sınıflardaki sınıf annesi müdahalesinin son bulması hedefleniyor.  ( Tarafsız

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.