ABB

Meral Akşener ve Muharrem İnce Bugün Görüşecek

GÜNDEM 06.09.2023 - 10:22, Güncelleme: 06.09.2023 - 10:22
 

Meral Akşener ve Muharrem İnce Bugün Görüşecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile muhalefete üyelik üzerinden ittifak kurulması çağrısı yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde görüşecek.
Tarafsız Haber - Edinilen bilgiye göre görüşmede, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti - Memleket Partisi ittifakı olarak girilmesi masaya yatırılacak. Her iki partinin kurmayları da söz konusu “işbirliğine” partililerin sıcak baktığını belirtiyor. İki partinin olası yakınlaşmasının perde gerisinde “CHP’ye olan kırgınlıkların” ve “siyasette bir ‘üçüncü yol’ kurulması gerektiği” fikrinin olduğu öne sürülüyor. Bu kapsamda, İYİ Parti ’nin Memleket Partisi ile birlikte Zafer Partisi ile de temas halinde olduğu, üç partinin de yerel seçim sürecinde “birbirlerini incitecek söz söylememe ve istişare etme” kararı aldıkları kaydediliyor. Cumhuriyet’e konuşan Memleket Partili bir kurmay, “İktidar ve muhalefet boşluğunu bir üçüncü yol dolduracak. Bu yolun yerel seçimlerde yurttaşlarda karşılık bulması gerekiyor” diyor. 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile muhalefete üyelik üzerinden ittifak kurulması çağrısı yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde görüşecek.

Tarafsız Haber - Edinilen bilgiye göre görüşmede, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti - Memleket Partisi ittifakı olarak girilmesi masaya yatırılacak. Her iki partinin kurmayları da söz konusu “işbirliğine” partililerin sıcak baktığını belirtiyor.

İki partinin olası yakınlaşmasının perde gerisinde “CHP’ye olan kırgınlıkların” ve “siyasette bir ‘üçüncü yol’ kurulması gerektiği” fikrinin olduğu öne sürülüyor.

Bu kapsamda, İYİ Parti ’nin Memleket Partisi ile birlikte Zafer Partisi ile de temas halinde olduğu, üç partinin de yerel seçim sürecinde “birbirlerini incitecek söz söylememe ve istişare etme” kararı aldıkları kaydediliyor.

Cumhuriyet’e konuşan Memleket Partili bir kurmay, “İktidar ve muhalefet boşluğunu bir üçüncü yol dolduracak. Bu yolun yerel seçimlerde yurttaşlarda karşılık bulması gerekiyor” diyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.