ABB

Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor

GÜNDEM 12.08.2023 - 15:38, Güncelleme: 12.08.2023 - 15:38
 

Sıcak Hava Dalgası Devam Ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarından itibaren Türkiye genelinde sıcak hava dalgasının etkili olacağını açıkladı. Bazı illerde ise sıcaklığın 46 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 'den kritik uyarı geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Özhaseki "1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum" dedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, pazar günü etkisini artıracak hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcaklık uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Halen ülkemizin doğu ve güneydoğu kesimlerindeki sıcak hava dalgasının 13.08.2023 Pazar gününden itibaren etkisini arttırarak, diğer bölgelerimizde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi. 5 gün sürecek! "İşiniz yoksa dışarı çıkmayın" CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen şu ifadeleri kullandı: Yarından (pazar) itibaren Basra'dan gelen sıcak hava ile İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Güney Doğu ve Doğu Anadolu'nun batısında aşırı sıcaklar başlayacak. Bu bölgelerdeki bazı illerde rekor sıcaklıklar ölçülebilir. 5 gün sürecek sıcak dalgası Marmara Ege Karadenizi etkilemeyecek. Geçen haftalarda batı bölgelerimiz aşırı sıcakların etkisindeydi Bu hafta pazar - çarşamba arası İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz GDA sıcak dalgası etkisinde kalacak. Sıcak hava dalgası dogal afet yaratır. Bu bölgede yaşayanlar işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Ege Marmara Karadeniz olması gereken sıcaklarda aşırılık yok. Bugün Marmara ve Kuzey Ege'de poyraz fırtına hızında esebilir denizciler dikkat. Bakan Özhaseki uyardı: Dışarı çıkmayın Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dikkat çeken bir uyarı da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapanm Özhaseki, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre pazar gününden itibaren 1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum." ifadelerini kullandı. ( Tarafsız )
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarından itibaren Türkiye genelinde sıcak hava dalgasının etkili olacağını açıkladı. Bazı illerde ise sıcaklığın 46 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 'den kritik uyarı geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Özhaseki "1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, pazar günü etkisini artıracak hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Sıcaklık uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Halen ülkemizin doğu ve güneydoğu kesimlerindeki sıcak hava dalgasının 13.08.2023 Pazar gününden itibaren etkisini arttırarak, diğer bölgelerimizde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.

5 gün sürecek! "İşiniz yoksa dışarı çıkmayın"
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen şu ifadeleri kullandı:

Yarından (pazar) itibaren Basra'dan gelen sıcak hava ile İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Güney Doğu ve Doğu Anadolu'nun batısında aşırı sıcaklar başlayacak. Bu bölgelerdeki bazı illerde rekor sıcaklıklar ölçülebilir. 5 gün sürecek sıcak dalgası Marmara Ege Karadenizi etkilemeyecek.

Geçen haftalarda batı bölgelerimiz aşırı sıcakların etkisindeydi Bu hafta pazar - çarşamba arası İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz GDA sıcak dalgası etkisinde kalacak. Sıcak hava dalgası dogal afet yaratır. Bu bölgede yaşayanlar işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Ege Marmara Karadeniz olması gereken sıcaklarda aşırılık yok. Bugün Marmara ve Kuzey Ege'de poyraz fırtına hızında esebilir denizciler dikkat.

Bakan Özhaseki uyardı: Dışarı çıkmayın
Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dikkat çeken bir uyarı da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi. 
Sosyal medya hesabından paylaşım yapanm Özhaseki, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre pazar gününden itibaren 1 hafta boyunca yurdumuzda etkisini gösterecek olan sıcak havalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmasını ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmamalarını istirham ediyorum." ifadelerini kullandı. ( Tarafsız )

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.