ABB

Türk hava sahası, Ermenistan uçaklarına kapatıldı

GÜNDEM 03.05.2023 - 13:10, Güncelleme: 03.05.2023 - 13:10
 

Türk hava sahası, Ermenistan uçaklarına kapatıldı

Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, şehit Türk diplomatlara saygısızlığı kınadı.
Önce Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, şehit Türk diplomatlara saygısızlığı kınadı. Bu tür kararların Ermenistan ile süren normalleşme adımlarına zarar vereceğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir.” denildi. Türk hava sahası, Ermenistan uçaklarına kapatıldı Çavuşoğlu, Ermenistan'daki anıt provokasyonunun ardından Türk hava sahasının Ermenistan uçaklarına kapatıldığını duyurdu. Bakan Çavuşoğlu, “Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye'ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız.” dedi. Nemesis terör eylemleri Tarafsız Haber - Taşnak Partisi tarafından Ermeni techirindeki rollerinden ötürü bir dizi eski Osmanlı siyasi ve askeri liderinin yanında "Eylül Günleri" ile suçlanan Azeri siyasetçilere de karşı 1920 ve 1922 arasında gerçekleştirilmiş bir dizi suikastten oluşan bir gizli operasyondur.   Şahan Natali ve Karekin Pastırmacıyan, operasyonun başındakilerdir. Operasyon adını Yunan mitolojisindeki intikam tanrıçası Nemesis'ten almıştır.
Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, şehit Türk diplomatlara saygısızlığı kınadı.

Önce Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak, şehit Türk diplomatlara saygısızlığı kınadı.

Bu tür kararların Ermenistan ile süren normalleşme adımlarına zarar vereceğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu utanç verici anıtın açılması, 31 diplomatımız ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir.” denildi.

Türk hava sahası, Ermenistan uçaklarına kapatıldı

Çavuşoğlu, Ermenistan'daki anıt provokasyonunun ardından Türk hava sahasının Ermenistan uçaklarına kapatıldığını duyurdu. Bakan Çavuşoğlu, “Benim bunu kabul etmem mümkün değil. Yanıt olarak da Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık. Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı toplantı için Türkiye'ye gelecek istisnai olarak ona izin verdik. Devam ettirirlerse yeni adımlar atacağız.” dedi.

Nemesis terör eylemleri

Tarafsız Haber - Taşnak Partisi tarafından Ermeni techirindeki rollerinden ötürü bir dizi eski Osmanlı siyasi ve askeri liderinin yanında "Eylül Günleri" ile suçlanan Azeri siyasetçilere de karşı 1920 ve 1922 arasında gerçekleştirilmiş bir dizi suikastten oluşan bir gizli operasyondur.

 

Şahan Natali ve Karekin Pastırmacıyan, operasyonun başındakilerdir.

Operasyon adını Yunan mitolojisindeki intikam tanrıçası Nemesis'ten almıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.