ABB

Türkler Almanya'yı Tercih Ediyor

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.12.2023 - 12:05, Güncelleme: 25.12.2023 - 12:10
 

Türkler Almanya'yı Tercih Ediyor

Türkler akın akın Almanya'ya göçüyor: "Aile Birleşimi" vizelerinde Türkiye ilk sıraya yükseldi
Geçtiğimiz yıl Almanya aile birleşimi için 117 bin vize verdiğini duyurmuştu. Ancak bu yıl, aile birleşimi vizeleri 2022 sayısını geride bırakarak 125 bin olarak açıklandı. Gündem Haber - Resmi açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 124 bin 625 aile birleşimi vizesinin küçük bir kısmı, sığınmacı olarak tanınan kişilerin aile üyelerine verildi ve bu sayı 10 bin 570'i buldu. İkincil korumadan yararlanan kişilerin 12 bin 67'si ile sığınma hakkına sahip kişilerin 254'ü de aile birleşiminden faydalandı. Bu vize taleplerinin büyük bir kısmı ise özellikle Suriyeli sığınmacıların aile üyelerine yönelikti. TÜRKLER İLK SIRADA! Almanya da yaşayan ve sığınmacı olmayan kişilere yönelik "genel aile birleşimi" için verilen vize sayısı ise 101 bin 734 olarak açıklandı. Türkiye'den gelenler, 12 bin 536 vize ile bu kategorideki başvurularda ilk sırada yer aldı. DW Türkçe'nin haberine göre, Afganistan'dan başvuru yapanlar ise İslamabad veya Tahran'daki büyükelçiliklerde bir yıldan uzun süre beklemek zorunda kaldılar. ( Tarafsız ) 
Türkler akın akın Almanya'ya göçüyor: "Aile Birleşimi" vizelerinde Türkiye ilk sıraya yükseldi

Geçtiğimiz yıl Almanya aile birleşimi için 117 bin vize verdiğini duyurmuştu. Ancak bu yıl, aile birleşimi vizeleri 2022 sayısını geride bırakarak 125 bin olarak açıklandı.

Gündem Haber - Resmi açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, 124 bin 625 aile birleşimi vizesinin küçük bir kısmı, sığınmacı olarak tanınan kişilerin aile üyelerine verildi ve bu sayı 10 bin 570'i buldu. İkincil korumadan yararlanan kişilerin 12 bin 67'si ile sığınma hakkına sahip kişilerin 254'ü de aile birleşiminden faydalandı. Bu vize taleplerinin büyük bir kısmı ise özellikle Suriyeli sığınmacıların aile üyelerine yönelikti.

TÜRKLER İLK SIRADA!

Almanya da yaşayan ve sığınmacı olmayan kişilere yönelik "genel aile birleşimi" için verilen vize sayısı ise 101 bin 734 olarak açıklandı. Türkiye'den gelenler, 12 bin 536 vize ile bu kategorideki başvurularda ilk sırada yer aldı.

DW Türkçe'nin haberine göre, Afganistan'dan başvuru yapanlar ise İslamabad veya Tahran'daki büyükelçiliklerde bir yıldan uzun süre beklemek zorunda kaldılar. ( Tarafsız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.