ABB

Üniversite Tercih İşlemleri 27 Temmuz'da Başlıyor

25.07.2023 - 13:36, Güncelleme: 25.07.2023 - 13:36
 

Üniversite Tercih İşlemleri 27 Temmuz'da Başlıyor

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlıyor. Tercih Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlayacak.
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlıyor. Tercih Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlayacak. 13 gün sürecek tercih aşamasında öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusunda ise uzmanlar uyarıyor. Buna göre öğrencilerin öncelikle sevecekleri alanlarda bölüm seçmeleri ve akademisyenleri iyi tanımaları gerekiyor. İş bulma oranları da bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor.Tarafsız Haber -  TERCİHE BAĞLI HAZIRLIK BÖLÜMÜ VARSA SEÇİN Üniversite ve bölümlerin pek çoğunda zorunlu veya tercihe bağlı hazırlık bölümleri bulunuyor. Uzmanlar, öğrencilerin, her hangi bir dil öğrenerek üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatında hızlı adımlarla ilerleyebileceklerini söylüyor. İş bulma, kendini alanında geliştirme, işini dünya çapında yapabilme konusunda öğrencileri öğrenecekleri bir yabancı dilin onları öne çıkaracağını söyleyen İngilizce eğitmeni Metanet Dalgül’ün açıklaması şöyle: “Bu sebeple, muhakkak seçeceğiniz bölümde en kolay öğrenilebilen bir dil olan İngilizceyi öğreneceğiniz hazırlık var mı dikkat edin. Ancak sadece bir yıl boyunca alacağınız dil eğitimi ile yetinmeyip, yabancı dilinizi iyi derecede öğrenmek için bu bir seneyi maksimum değerlendirin. İlaveten dili sadece sınavları geçmek için değil, İngilizceyi gerçek anlamda ustaca kullanmak için öğrenin. Yan sonuç olarak zaten bölüm sınavlarında başarılı olacaksınız. Yani İngilizce’deki başarınız sadece kağıt üzerinde kalmamalıdır. İŞ OLANAKLARINA GÖRE TERCİH YAPMAYIN Bu süreçte herkes tercih yapacak öğrencilere iş olanaklarına göre tercih yapması gerektiğini söylemiş olabilir. Lakin, siz ‘Gelecekte ben kolaylıkla iş bulabilir miyim’ diye değil, Ben bu işi tüm dünyaya tanıtacak derecede iyi yapacak kadar tutkuyla icra edecek miyim diye sorgulamanız gerekir. Çünkü ne yaptığınız değil, nasıl yaptığınız önem arz ediyor. Bu nedenle, ne yaparsanız yapın, hedefiniz işinizi tüm dünya insanına fayda sağlayacak mecralara taşımanız olmalı. Bunun için de yabancı dil daha bir önemli hale geliyor. Tercih yapacağınız üniversitede dil öğrenmek için Erasmus ve yurtdışı fırsatı sunulup sunulmadığı da çok önemli. Dilinizi geliştirecek ve dünya insanı olabilme imkanı sunacak üniversite ve bölümler seçmeye özen gösterin.” ÇİFT DAL İMKANI VAR MI BAKIN Uzmanlara göre üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise yan dal ve çift ana dal fırsatı sunulup sunulmadığı. Artık pek çok öğrencinin 4 yıllık bir bölüm okurken ikinci bir ana dal öğrenme fırsatını araştırdığını belirten uzmanlar, bunun 4 yılda iki katı bilgiye temas etme anlamına geldiğini ve bu şekilde alacakları bilgilerin hayatları boyunca onlara ister iş olanakları ister üretkenlik anlamında oldukça faydalı olacağını açıklıyor. Burs olanakları da üniversite ve bölüm tercih ederken olmazsa olmazların arasında yer alıyor.
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlıyor. Tercih Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlayacak.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tercih işlemleri 27 Temmuz'da başlıyor. Tercih Kılavuzu’nun yayınlanmasının ardından milyonlarca aday ve aileleri için doğru bölüm ve okul seçimi için maraton başlayacak. 13 gün sürecek tercih aşamasında öğrencilerin nelere dikkat etmeleri konusunda ise uzmanlar uyarıyor. Buna göre öğrencilerin öncelikle sevecekleri alanlarda bölüm seçmeleri ve akademisyenleri iyi tanımaları gerekiyor. İş bulma oranları da bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor. Tarafsız Haber

TERCİHE BAĞLI HAZIRLIK BÖLÜMÜ VARSA SEÇİN

Üniversite ve bölümlerin pek çoğunda zorunlu veya tercihe bağlı hazırlık bölümleri bulunuyor. Uzmanlar, öğrencilerin, her hangi bir dil öğrenerek üniversiteden mezun olduktan sonra iş hayatında hızlı adımlarla ilerleyebileceklerini söylüyor. İş bulma, kendini alanında geliştirme, işini dünya çapında yapabilme konusunda öğrencileri öğrenecekleri bir yabancı dilin onları öne çıkaracağını söyleyen İngilizce eğitmeni Metanet Dalgül’ün açıklaması şöyle:

“Bu sebeple, muhakkak seçeceğiniz bölümde en kolay öğrenilebilen bir dil olan İngilizceyi öğreneceğiniz hazırlık var mı dikkat edin. Ancak sadece bir yıl boyunca alacağınız dil eğitimi ile yetinmeyip, yabancı dilinizi iyi derecede öğrenmek için bu bir seneyi maksimum değerlendirin. İlaveten dili sadece sınavları geçmek için değil, İngilizceyi gerçek anlamda ustaca kullanmak için öğrenin. Yan sonuç olarak zaten bölüm sınavlarında başarılı olacaksınız. Yani İngilizce’deki başarınız sadece kağıt üzerinde kalmamalıdır.

İŞ OLANAKLARINA GÖRE TERCİH YAPMAYIN

Bu süreçte herkes tercih yapacak öğrencilere iş olanaklarına göre tercih yapması gerektiğini söylemiş olabilir. Lakin, siz ‘Gelecekte ben kolaylıkla iş bulabilir miyim’ diye değil, Ben bu işi tüm dünyaya tanıtacak derecede iyi yapacak kadar tutkuyla icra edecek miyim diye sorgulamanız gerekir. Çünkü ne yaptığınız değil, nasıl yaptığınız önem arz ediyor. Bu nedenle, ne yaparsanız yapın, hedefiniz işinizi tüm dünya insanına fayda sağlayacak mecralara taşımanız olmalı. Bunun için de yabancı dil daha bir önemli hale geliyor. Tercih yapacağınız üniversitede dil öğrenmek için Erasmus ve yurtdışı fırsatı sunulup sunulmadığı da çok önemli. Dilinizi geliştirecek ve dünya insanı olabilme imkanı sunacak üniversite ve bölümler seçmeye özen gösterin.”

ÇİFT DAL İMKANI VAR MI BAKIN

Uzmanlara göre üniversite seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise yan dal ve çift ana dal fırsatı sunulup sunulmadığı. Artık pek çok öğrencinin 4 yıllık bir bölüm okurken ikinci bir ana dal öğrenme fırsatını araştırdığını belirten uzmanlar, bunun 4 yılda iki katı bilgiye temas etme anlamına geldiğini ve bu şekilde alacakları bilgilerin hayatları boyunca onlara ister iş olanakları ister üretkenlik anlamında oldukça faydalı olacağını açıklıyor. Burs olanakları da üniversite ve bölüm tercih ederken olmazsa olmazların arasında yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.