ABB
Oğuzhan ŞENGÜL
Köşe Yazarı
Oğuzhan ŞENGÜL
 

Deizm ve Ateizm neden çoğaldı?

Dindar olduğunu iddia eden iktidarın 20 yıllık döneminde ülke vatandaşlarının hiç olmadığı kadar İslâm ile uzaklaşmasında elbette ilk çuvaldız, iktidara batırılır. Bu çuvaldızın batmasının altında yatan bi kaç sebep, bence şöyledir ;  - Cuma namazlarında hocaların bir kere, bir kere bile "Halk açlık sınırında yaşar iken siyasetçilerin zevkü sefa içerisindeki yaşamaları net olarak haramdır" demedikleri (diyemedikleri) için..  -  Dini kullanarak makam sahibi olanların yolsuzlukları aklamak için ''insanların günah işleme özgürlüğüne karışmanız doğru değildir '' diye pişkin pişkin açıklama yaptıkları için. - Ensar Vakfı, Aladağ, Rabia Naz, Çorlu tren kazası, vb davaları neticeye bağlamayı bırak, dosyaları kapattırıp, hatta haber yapmayı dahi engelledikleri için.. - Camii de içki içiyorlardı diyen yetkililerin "Hayır ben hocayım, yalan söyleyemem içki içeni görmedim" diyen hocayı sürdükleri için.. - Halka şükretmeyi, tasarruf etmeyi telkin ederken eşleri 50.000 dolarlık çanta, kendileri 1100 odalık saraylarda yaşadıkları için.. - Kendi çocukları sahte olarak çürük raporu alırken, milletin çocuklarını göz göre şehit ettirdikleri ve çocuklarının katilleri ile masaya oturdukları için.. -  Yanmaz kefen, sakal-ı şerif suyu, Nalın-ı şerîf satan şarlatanlar halkı dolandırmaktan tutuklanması gerekirken, halkı bilgilendiren gazetecilerin tutuklanması ve tartaklanması gibi olaylara maruz kaldıkları için.. - Devlet yönetiminde olanların ve onların yakın akrabalarının onlarca uyuşturucu ticareti, yolsuzluk, devleti dolandırma vb dosyaları varken hâlâ bir şey yapmadıkları ve hatta dosyaları kapattıkları için..  - Ağızlarını hep açıklarında Hz. Ömer adaletinden dem vurmalarına rağmen, sırf onlarla aynı görüşte olmayanlara "Hain, illet, zillet" gibi kelâmlarla hakaret ettikleri için.. - Fethullah gülencilere istediğini verirken, istediklerini vermeyenlere Fetö'cü iftirası attıkları için. - Pkk ile her türlü müzakere ve toplantıyı yapmalarına rağmen, kendilerinden başka herkesin Pkk ile işbirliği yalanını defaatle bıkmadan, yılmadan söyledikleri için..    Eklenecek madde, sıralanacak örnek çok ama kısadan izah etmek gerekirse yaşamadığını dayatmaya çalışınca ters teper, konu bu kadar basit ve açık. Müslüman, Müslüman gibi yaşar ise örnek olur. Ama tüm bu yapılanları İslâm adı altında yaptıkları için gençler de " İslâm böyle ise, ben o dinden değilim" demeye başladı. Malesef hata olan da bu.  Ne onlar İslâm'ın temsilcisi, ne de yaptıklarının İslâm ile uzaktan yakından ilgisi, alakası var !   Oğuzhan Şengül Ankara 19.08.2022
Ekleme Tarihi: 19 Ağustos 2022 - Cuma

Deizm ve Ateizm neden çoğaldı?

Dindar olduğunu iddia eden iktidarın 20 yıllık döneminde ülke vatandaşlarının hiç olmadığı kadar İslâm ile uzaklaşmasında elbette ilk çuvaldız, iktidara batırılır.

Bu çuvaldızın batmasının altında yatan bi kaç sebep, bence şöyledir ; 

- Cuma namazlarında hocaların bir kere, bir kere bile "Halk açlık sınırında yaşar iken siyasetçilerin zevkü sefa içerisindeki yaşamaları net olarak haramdır" demedikleri (diyemedikleri) için.. 

-  Dini kullanarak makam sahibi olanların yolsuzlukları aklamak için ''insanların günah işleme özgürlüğüne karışmanız doğru değildir '' diye pişkin pişkin açıklama yaptıkları için.

- Ensar Vakfı, Aladağ, Rabia Naz, Çorlu tren kazası, vb davaları neticeye bağlamayı bırak, dosyaları kapattırıp, hatta haber yapmayı dahi engelledikleri için..

- Camii de içki içiyorlardı diyen yetkililerin "Hayır ben hocayım, yalan söyleyemem içki içeni görmedim" diyen hocayı sürdükleri için..

- Halka şükretmeyi, tasarruf etmeyi telkin ederken eşleri 50.000 dolarlık çanta, kendileri 1100 odalık saraylarda yaşadıkları için..

- Kendi çocukları sahte olarak çürük raporu alırken, milletin çocuklarını göz göre şehit ettirdikleri ve çocuklarının katilleri ile masaya oturdukları için..

-  Yanmaz kefen, sakal-ı şerif suyu, Nalın-ı şerîf satan şarlatanlar halkı dolandırmaktan tutuklanması gerekirken, halkı bilgilendiren gazetecilerin tutuklanması ve tartaklanması gibi olaylara maruz kaldıkları için..

- Devlet yönetiminde olanların ve onların yakın akrabalarının onlarca uyuşturucu ticareti, yolsuzluk, devleti dolandırma vb dosyaları varken hâlâ bir şey yapmadıkları ve hatta dosyaları kapattıkları için.. 

- Ağızlarını hep açıklarında Hz. Ömer adaletinden dem vurmalarına rağmen, sırf onlarla aynı görüşte olmayanlara "Hain, illet, zillet" gibi kelâmlarla hakaret ettikleri için..

- Fethullah gülencilere istediğini verirken, istediklerini vermeyenlere Fetö'cü iftirası attıkları için.

- Pkk ile her türlü müzakere ve toplantıyı yapmalarına rağmen, kendilerinden başka herkesin Pkk ile işbirliği yalanını defaatle bıkmadan, yılmadan söyledikleri için.. 

 

Eklenecek madde, sıralanacak örnek çok ama kısadan izah etmek gerekirse yaşamadığını dayatmaya çalışınca ters teper, konu bu kadar basit ve açık. Müslüman, Müslüman gibi yaşar ise örnek olur. Ama tüm bu yapılanları İslâm adı altında yaptıkları için gençler de " İslâm böyle ise, ben o dinden değilim" demeye başladı. Malesef hata olan da bu. 

Ne onlar İslâm'ın temsilcisi, ne de yaptıklarının İslâm ile uzaktan yakından ilgisi, alakası var !

 

Oğuzhan Şengül
Ankara 19.08.2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.